Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
1914/1915/1916/1917
RS9 Színház - Színházterem
 20:00
LEGOLCSÓBB JEGYÁR
1600 Ft
KEDVEZMÉNY
50%
MA ESTE SZÍNHÁZ! ÁR
800 Ft
KEZELÉSI KÖLTSÉG
200 Ft
ÖSSZESEN
1000 Ft
  Leírás
Mándy Ildikó Társulata /// A musical theatre performance on World War I 1914 / 1915 / 1916 (eredeti címe: 1914) Zenés színházi előadás az első világháborúról.

Mándy Ildikó Társulata /// A musical theatre performance on World War I
1914 / 1915 / 1916 
(eredeti címe: 1914)

Zenés színházi előadás az első világháborúról. 

Korabeli krónikák, irodalmi művek, többek között Ádám Éva (Kamenitzky Etelka), Ernst Jünger írásai, Kassák Lajos, Babits Mihály, Palasovszky Ödön, Christian Morgenstern versei idézik a 100 éve történteket.

Előadók: Záhonyi Enikő és Kallai Nóra (cselló)
A verseket megzenésítette: Márkos Albert
Jelmeztervező: Bánki Róza
Produkciós menedzser: Sáfrány Eszter
Rendező, koreográfus: Mándy Ildikó

Az 1914 című előadás bemutatója 2014-ben, az I. világháború kitörésének száz éves évfordulóján, a Zsámbéki Színházi Bázison volt. Terveink szerint 2018-ig, a Nagy Háború befejezésének száz éves évfordulójáig, minden évben új információkkal egészül ki a produkció.
2016-ban is már új történetekkel, versekkel, dalokkal bővül az előadás.

Európa sötét ölén most könnyet pergetnek
a sápadt, szomjas ajkú asszonyok:
mert bitang virág a katonák fiatal szive
s nincs ki kacér gomblyukába tűzze.
(Kassák Lajos)

Támogatók: NKA, EMMI, Első Világháborús Emlékbizottság, Kontakt Táncért Alapítvány, Scallabouche Társulat, Gólem Színház, Tünet Együttes, MÜSZI, RS9 Színház

Külön köszönet Dr. Magyar László András szakértői munkájának és Kertész Endre (cselló) közreműködésének a felkészülés során.

Sara Baretto írása az előadásról:

„Köszönöm az élményt! Az 50 perc pillanatok alatt elillant, és közben esély sem volt arra, hogy a figyelmem lankadjon. Tökéletes tempóban és élvezetes stílusban jöttek olyan információk az I. világháborúról, amelyekről fogalmam sem volt; ez a korszak rég kikerült a fókuszból. Érdekes volt a tematikus megközelítés is, ahogy az eleve borzalmas és igencsak speciális háborús nagy egészben, kialakultak a mikrovilágok, a berendezkedési kényszer - élet a fronton és a hátországban a legfontosabb emberállati szükségletek és prózai megnyilvánulások vonatkozásában. Mint egy eleven képzőművészeti kompozíció édes-bús csellóhangra, nekem olyan volt. Záhonyi Enikőt pedig jó volt nézni, hallgatni. Szívből gratulálok nektek!”


Ildikó Mándy
1914 / 1915 / 1916 

A musical theatre performance on World War I

The piece commemorates WWI with a collage of chronicles, songs, literary excerpts by Lajos Kassák, Ernst Jünger, Mihály Babits, Christian Morgenstern etc.
Started in 2014 the piece is being constantly added to with new material until 2018, so becoming a growing chronlicle of WWI.

  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, az RS9 Színházban elég, ha az utalványt bemutatod okostelefonon a pénztárban.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?