Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A ZENE VILÁGNAPJA LISZT / BARTÓK ( CONCERTO BUDAPEST)
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 231 értékelés alapján
  Leírás
Habár címében csupán egy vall erre a tényre, valójában három Liszt-zongoraversenyt ígér ez a koncert, méghozzá egyként az 1850-es évekből, Liszt weimari korszakából. A Magyar fantázia pesti ősbemutatóján Liszt tanítványa és első veje, Hans von Bülow játszotta a szólót, s ő játszotta elsőként a – Dies irae gregorián dallamát felhasználó – Haláltáncot is, immár Hágában.

Az Esz-dúr zongoraversenyt ellenben maga a zongora páratlan fejedelme, Liszt mutatta be Weimarban, nem kisebb muzsikus, mint Hector Berlioz vezénylete mellett.
Keller András ezen a koncerten három kiváló fiatal zongoristát invitál a pódiumra, hogy eljátsszák e Liszt-versenyművek szólóit. A harmincas éveiben járó, s immár fesztiválszervezőként is tisztelt Balázs János mellett a 29 esztendős Palojtay János és a 19. születésnapja előtt álló Berecz Mihály bizonyítja majd a Liszttől eredeztethető magyar zongoraiskola vitalitását.
A koncertet a hazára visszagondoló pillanatokban és sötét, halálközeli víziókban egyaránt ugyancsak gazdag kései Bartók-remek, a Concerto zárja majd.

Műsor: Liszt: Magyar Fantázia Liszt: Haláltánc Liszt: Esz-dúr zongoraverseny Bartók: Concerto Közreműködik: Balázs János, Berecz Mihály, Palojtay János zongora Vezényel: Keller András
  Stáblista
Zongoraművész 
ifj. Balázs János 
Zongoraművész 
Berecz Mihály 
Zongoraművész 
Palojtay János 
Karmester 
Keller András 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?