Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
NYITÓKONCERT - CONCERTO BUDAPEST ( BEETHOVEN / BARTÓK )
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 214 értékelés alapján
  Leírás
Egy főherceg és két profi udvari muzsikus – az életrajzi hagyomány szerint Beethoven erre az egyedi művészi fölállásra komponálta Hármasversenyét, melynek zongoraszólamát fenséges tanítványának, az ifjú Rudolf főhercegnek szánta.

Ez mindenesetre magyarázatul szolgálhat arra, miért is követel a mű hallhatóan többet a hegedű- és a csellószóló előadójától, mint a zongoristától. A hegedűs ezúttal a nagytehetségű Pusker Júlia, míg a csellista a még mindig csupán 18 esztendős Devich Gergely lesz, aki nemzetközi versenysikerek mellett egy Junior Príma-díjjal is büszkélkedhet. A hangverseny második részében Keller András a zenekara nevével összecsengő kései Bartók-művet, a Concertót vezényli majd. Az 1943-ban, az Egyesült Államokban, s a bostoni szimfonikusokat vezénylő Serge Koussevitzky megrendelésére szerzett öttételes zenekari kompozíció címadását maga Bartók Béla ekképpen indokolta: „E szimfónia-szerű zenekari műnek a címét az egyes hangszerek vagy hangszercsoportok koncertáló vagy szólisztikus jellegű kezelésmódja magyarázza.”   Műsor: Beethoven: G-dúr románc Beethoven: Hármasverseny, C-dúr, op.56 Bartók: Concerto Közreműködik: Pusker Júlia hegedű, Devich Gergely cselló, Balogh Ádám zongora Vezényel: Keller András
  Stáblista
Hegedűművész 
Pusker Júlia 
Karmester 
Keller András 
Zongoraművész 
Balogh Ádám 
Gordonkaművész 
Devich Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?