Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
ORFEUSZ ÉS EURÜDIKÉ
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Grecsó Zoltán és Simkó Beatrix duója Orfeusz és Eurüdiké mítoszát a mai női és férfi viszonyrendszerekbe emelve eleveníti meg - egészen sajátos fénytörésbe helyezve az oly sokszor feldolgozott szerelmi történetet.

Eurüdiké a ma felgyorsult világának poklába száműzetik - ide követi őt szerelme, a régi vágású, más értékrendet képviselő megmentő hős. Ám Orfeusz ebben a felgyorsult világban egyszerre ügyefogyottá és tehetetlenné válik - nincs ereje és mersze szembeszállni a jelen felgyorsult világával, éppen ezért megfelelni próbál az Eurüdiké által már felvett ritmusnak és ízlésvilágnak. Orfeusz azonban nem képes megtagadni önmagát: a szeretett nőtől teljesen eltérő, lényegileg lassúbb, belső ritmusa soha nem talál igaz harmóniára kedvesével. Közös gyökerük a boldog lassúságban értelmezhetetlenné válik a jelen gyorsaságában: kapcsolatuk pokla a néző számára saját bőrön éget. A táncduó a régi értékek és a jelen értékei között húzódó ellentétet mutatja be, ám drámaiságában még ennél is tovább megy, hiszen főhősei egykorúak: Orfeuszt és Eurüdikét tehát nem generációs különbségek választják el, hanem maga az idő. Egészen izgalmas vállalkozás ezt a disszonanciát, és a különbözőségekben felvillanó, pillanatnyi összecsengéseket pusztán a mozdulatok ritmusának nyelvére kódolni. A tánc nyelve képes megmutatni az emberi kapcsolatokban megélt, hasonlóan újra és újra feszültséget és feloldhatatlan ellentéteket generáló, belső mozgatórugókat. Simkó Beatrix és Grecsó Zoltán együttműködésük sok éves tapasztalatit sűrítik duójukba, Dömölky Dániel letisztult látvány- és díszletkonstrukciójában, a Gryllus Ábris sound designer által teremtett atmoszférában.
 
  Stáblista
Táncos, Koreográfus 
Simkó Beatrix 
Táncos, Koreográfus 
Grecsó Zoltán 
Látvány- és díszlettervező 
Dömölky Dániel 
Sound designer/Médiaművész 
Gryllus Ábris 
Dramaturg 
Sebők Bori 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?