Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KODÁLY50+
Erkel Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés

(9 / 10) - 9 értékelés alapján
  Leírás
Hangversenyek az Operában A Magyar Állami Operaház Zenekarának koncertjei

A több mint másfél évszázados múltra visszatekintő Budapesti Filharmóniai Társaság Magyarország legrégebben működő zenekara. 1853. november 20-án elhangzott első koncertjét Erkel Ferenc vezényelte. A Filharmonikusok nevéhez több mint száz mű ősbemutatója fűződik, köztük olyan kuriózumé is, mint Mahler I. szimfóniája.

Ahogyan az elmúlt években, a 2016/17-es évadban sem lehet más az együttes célja, mint hogy nevét a magyar koncertzenekarok élvonalában jegyezzék, kamatoztatva a napi operajátszásból adódó különleges, egyedi zenei jártasságát.

Kodály50+

Ha a XIX. századi Magyarországon a haza bölcse „epitheton ornansát” Deák Ferenc érdemelte ki, akkor XX. századi hazánkban ez a titulus Kodály Zoltánnak jár. A már ifjú korától bibliai bölcsességű zeneszerzőről vajmi keveset mond el végzettsége, mármint hogy komponálást végzett, zenét írt. Irodalmi jártassága, nyelvismerete, a népzene iránti tudós elkötelezettsége, a zeneakadémiai katedra és a teljes magyar nemzetet, de legfőképp az ifjúságot a zene világával megismertetni vágyó törekvése – amely önmagában egy teljes életmű volna! – mellett meg kell említeni közéleti szerepvállalását, a Magyar Tudományos Akadémiát elnöklő Kodályt. Rendszerektől függetlenül védte az elesetteket, támogatta a tehetségeket, ha kellett, ellenállt az önkénynek,bízott abban a nemzetközi védernyőben, amelynek bordázatát az ő évtizedeken át mutatott saját emberi nagysága adta.
Halálának 50. évfordulóján az Erkel Színházban igyekszünk kissé azt az 1960-as londoni estét is megidézni, amelyen a mester maga vezényelte a Londoni Szimfonikusokat és a kor legnagyobb dalénekesét, Dietrich Fischer-Dieskaut. A reggel azonban az Operaházban indul, amelynek pincéjében Kodályék is átvészelték az ostromot. Ugyanazzal emlékezünk és ugyanott, ahol az ő Missa brevisét vele együtt előadták: a földszinti ruhatárban.

Műsor:

Kodály: Galántai táncok
Kodály: Két ének
Kodály: Budavári Te Deum
Közreműködik: Cser Krisztián, Fodor Beatrix, Simon Krisztina, Brickner Szabolcs, a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Strausz Kálmán)

Közreműködik: a Magyar Állami Operaház Zenekara
Karmester: Héja Domonkos

  Stáblista
Karmester 
Héja Domonkos 
  Jegynyomtatásról
Az Erkel Színházban a jegyed bemutathatod a mobiltelefonodon vagy kinyomtatva papíron is.
  Cím
1087, II. János Pál pápa tér 30. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?