Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
WEST SIDE STORY
Erkel Színház

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Leonard Bernstein: West Side Story Musical két felvonásban, angolul, magyar prózával, magyar felirattal

A West Side Story alkotói a klasszikus zene, tánc és drámairodalom felől érkeztek a zenés színház világába. Nagy, közös álmuk volt egy tökéletes musical, amelyben a három művészi kifejezési forma, a zene, a tánc és a szöveg olyan csodálatos egységet alkot, amire addig még nem volt példa a Broadway színpadán. Legyen az előadás váza a szöveg, lüktető szíve a tánc és lelke a zene. Ezt a mai napig aktuális mesterművet keltik életre az Operaház kiváló művészei az Erkel Színházban. A mások gyűlölete által elválasztott szerelmesek örök tragédiáját meséli el az előadás, miközben súlyos társadalmi problémákra is rámutat. Elgondolkodtat, de nem foglal állást. Felráz, de nem ítélkezik. Cselekmény: Két nyári nap története az 50-es évek New Yorkjában Manhattan nyugati, szegények lakta negyedében sok a feszültség. Nem ritka a rivális bandák harca. A helyi amerikai fiúk, a Jetek bandája próbálja megvédeni a felségterületét a puerto ricói bevándorlókból álló másik bandától, a Cápáktól. Krupke őrmester már nagyon unja a sok rendbontást, túl sok munkát adnak neki a srácok. A Jeteket megpróbálja a maga oldalára állítani, remélve, hogy együtt majd könnyebben meg tudják tisztítani a környéket a bevándorlóktól. A Jetek azonban elhatározzák, hogy végső összecsapásra hívják ki a Cápákat, hogy végleg eldőljön annak a pár utcának a sorsa, amit a tulajdonuknak tekintenek. A Jet-vezér Riff az esti táncos mulatságon ki akarja hívni Bernardót, a Cápák vezérét küzdelemre. Riff felkeresi a Doki kisboltjában dolgozó régi jó barátját, Tonyt, aki maga is a Jetek egyik alapító tagja volt. Tony már jó útra tért, kiszállt a bandából, ezért először vonakodik, de végül megígéri, hogy ott lesz este a bálon.
Eközben a varrodában, ahol a puerto ricói bevándorló lányok dolgoznak, Bernardo kedvese, Anita igazítja Mariára első báli ruháját. Maria Bernardo húga, nemrég érkezett Amerikába. Este a táncos összejövetelen Maria és Tony első látásra egymásba szeretnek. Bernardo nem tűri el Tony közeledését Mariához és haza küldi a húgát a számára kijelölt vőlegénnyel, Chinóval. Riff és Bernardo megállapodnak, hogy a buli után Doki kisboltjában haditanácsot tartanak. Még ezen az éjszakán a két fiatal újra találkozik Maria lakásánál, és Tony megígéri, hogy másnap Mariáért megy munka után a varrodába. Alighogy Tony elmegy, megérkeznek a Cápák, és azon vitatkoznak, hogy hol jobb az élet: itt Amerikában vagy Puerto Ricóban. Éjjel a két banda Doki kisboltjában találkozik, hogy megállapodjon a végső összecsapás részleteiben. Tony késve érkezik, és lebeszéli őket a veszélyes fegyverekről, helyette azt javasolja, hogy puszta kézzel küzdjön meg egymással a két banda egy-egy tagja. A tanácskozást Krupke őrmester szakítja félbe, és hazazavarja először a Cápákat, majd a Jeteket, akik nem akarják elárulni neki, hogy hol és mikor lesz a harc. Tony kettesben marad Dokival és elmondja neki, hol járt az éjjel, és hogy szerelmes.
Másnap munka után Tony és Maria ismét találkozik a varrodában és titokban eljegyzik egymást. Maria arra kéri Tonyt, hogy akadályozza meg a verekedést. Tony az utolsó pillanatban érkezik az összecsapás helyszínére. Bernardo verekedést provokál Tonyval, de ő békülni akar. Bernardo Tonyra támad, porig alázza, amit Riff nem bír elviselni, kést ránt, és ő áll ki Bernardóval. Tony közéjük lép, Riff megtorpan, és ezt használja ki Bernardo: leszúrja Riffet. Tony gondolkodás nélkül megöli Bernardót.

Eközben Maria odahaza vidáman várja vissza Tonyt. De nem Tony érkezik, hanem Chino a rossz hírrel, hogy Tony megölte Bernardót. Maria összeomlik, de a hamarosan megérkező Tonynak mégis megbocsájt, és arra kéri, ne adja fel magát a rendőrségen, hanem töltse vele az éjszakát. Eközben a Jetek az utcán bujkálnak, nem mernek hazamenni. A-rab és és Baby John rémülten idézik fel, hogy mi történt az elmúlt órákban. Mariához hajnalban bekopog Anita, aki Bernardo elvesztése miatt van teljesen összetörve. Tony kiszökik az ablakon, de megbeszélik, hogy Doki boltjában vár Mariára. Anita elmondja Mariának, hogy Chino bosszút akar állni Tonyn. Krupke nyomozó érkezik, hogy kihallgassa Mariát, így helyette Anita megy el Doki boltjába figyelmeztetni Tonyt. A boltban viszont a Jetek rátámadnak Anitára és erőszakoskodnak vele, ezért a lány dühében azt hazudja, Chino rájött mindenre és lelőtte Mariát. Doki viszi meg a hírt a pincében bujkáló Tonynak, hogy Maria meghalt. Tony kirohan az utcára és üvöltve keresi Chinót, hogy az végezhessen vele is. Amikor megpillantja Mariát, Chino hátba lövi. Maria karjaiban hal meg. Az előadás a Music Theatre International (421 West 54th St, New York, NY 10019, tel: 212-541-4684, www.MTIShows.com) különleges engedélye alapján, az általa rendelkezésre bocsátott, engedélyezett anyagok felhasználásával jön létre.
  Szereposztás
Maria 
Miklósa Erika 
Maria 
Rácz Rita 
Maria/táncos 
Boros Ildikó 
Maria/táncos 
Tóth Nikolett 
Tony 
Boncsér Gergely 
Tony 
Tarjányi Tamás 
Tony/táncos 
Bajári Levente 
Tony/táncos 
Borsai German 
Riff 
Káldi Kiss András 
Riff 
Bátki Fazekas Zoltán 
Riff/táncos 
Szakács Attila 
Riff/táncos 
Kerényi Miklós Dávid 
Bernardo 
Kőrösi András 
Bernardo 
Káldi Kiss András 
Bernardo/táncos 
Apáti Bence 
Bernardo/táncos 
Genovese Mario 
Anita 
Megyesi Schwartz Lúcia 
Anita 
Kálnay Zsófia 
Anita/táncos 
Gikovszki Sznezsana 
Doki 
Szabó Sipos Barnabás 
Doki 
Szirtes Gábor 
Krupke 
Bozsó Péter 
Action 
Irlanda Gergely 
A-rab 
Vass Tamás 
Snow Boy 
Fekete Károly 
Snow Boy 
Bedics Imre 
Big Deal 
Rónai Csaba 
Diesel 
Kristóf István 
Baby John 
Nótás György 
Gee-Tar 
Hoffmann Richárd 
Bárkié 
Szumelidisz Kriszti 
Chino 
Szmerek Tamás 
Consuela 
Kádár Ágota 
Consuela 
Busa Gabriella 
Rosalia 
Vajda Klári 
Margarita 
Wiedemann Judit 
  Stáblista
Rendező, koreográfia 
Novák Péter 
A szövegkönyvet fordította, dramaturg 
Leányvári Enikő 
Díszlet 
Horgas Péter 
Jelmez 
Szelei Mónika 
Koreográfia 
Molnár Éva 
Koreográfia 
Bordás Attila 
Balettmester 
Rujsz Edit 
Karigazgató 
Strausz Kálmán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az Erkel Színházban a jegyed bemutathatod a mobiltelefonodon vagy kinyomtatva papíron is.
  Cím
1087, II. János Pál pápa tér 30. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?