Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KELEMEN KVARTETT KONCERT II.
Szentendrei Kulturális Központ - Városháza díszterme

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.4 / 10) - 185 értékelés alapján
  Leírás
A 2010-ben alakult és azóta számos rangos nemzetközi díjjal elismert fiatal vonósnégyes 2016. február 3-án és március 9-én koncertet ad Szentendrén, a Városháza dísztermében.

A kvartett tagjai: Kelemen Barnabás - hegedű Kokas Katalin - hegedű Homoki Gábor - brácsa Fenyő László – cselló Műsor: Ravel: Duó hegedűre és gordonkára (Kelemen Barnabás, Fenyő László) Janáček: II. Vonósnégyes „Szerelmes levelek” szünet Debussy: Vonósnégyes Bartók: III. Vonósnégyes Kelemen Kvartett A 2010-ben alakult, a nemzetközi sajtó által az utóbbi idők "legfelvillanyozóbb vonósnégyesének" titulált együttes mostanra már széleskörű nemzetközi elismertséget tudhat magáénak. A magas művészi kifejezésmódjáért és életteli összjátékáért magasztalt kvartett játszott Magyarországon, Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Horvátországban, az Egyesült Államokban és Ausztráliában.
Számtalan neves művésszel működtek együtt, mint például Joshua Bell, Pekka Kuusisto, Joseph Lendvay, Maxim Rysanov és Nicolas Altstaedt a vonósok, illetve Peter Frankl, José Gallardo és Rados Ferenc a zongoristák közül. Olyan kiváló mesterektől tanulnak, ill. vesznek magánórákat, mint Günter Pichler, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Schiff András, Komlós Péter vagy Takács-Nagy Gábor.    
2011-ben és 2012-ben a világ nagy vonósnégyes versenyeiről három esetben tértek haza első helyezésekkel és fődíjjal (Melbourne, Peking, Végh Sándor verseny). 2013 szeptemberében "beugrással“ debütáltak a híres londoni Wigmore Hallban, ahová a koncert sikerét követően az elkövetkező három évben négy koncertre visszahívták őket.
Eddigi sikereit követően a Kelemen Kvartett a 2014/15, ill. 2015/16-os évadokra a világ olyan neves koncerttermeibe kapott felkérést, mint a londoni Wigmore Hall (4 koncertre!), a New York-i Carnegie Hall és az amsterdami Concertgebouw. Ezeken felül Ausztrália és Új-Zéland valamennyi nagyobb koncerttermébe, India, Kína és Amerika nagyvárosaiba kaptak meghívásokat 2014-16-ra.    
A Kelemen Kvartett repertoárján többek között Bartók, Kodály, Dohnányi, Weiner, Liszt, Ligeti, Kurtág, Tornyai, illetve Purcell, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Schumann, Brahms, Csajkovszkij, Sosztakovics, Schönberg, Webern, Berg, Kanchelli, Reich, Haas szerepelnek. Nevükhöz fűződik Steve Reich Triple Quartett-jének magyarországi és Kurtág György Six Moments Musicaux-jának ausztráliai bemutatója. Kelemen Barnabás egy 1742-ben készült Guarneri del Gesu hegedűn játszik (ex-Kovács Dénes), Kokas Katalin pedig egy 1698-as Testore hegedűn (Milánó), mindkettő a Magyar Állam támogatásából. Homoki Gábor egy 1864-es Luigi Fabris brácsán játszik, Fenyő László egy 1695-ben készült Matteo Gofriller csellón.
  Stáblista
Hegedűművész 
Kelemen Barnabás 
Hegedűművész 
Kokas Katalin 
Brácsaművész 
Homoki Gábor 
Csellóművész 
Fenyő László 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
2000, Városház tér 1-3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?