Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
VÉN EURÓPA HOTEL - NEMZETISÉGI SZÍNHÁZI TÁRSULAT
Bethlen Téri Színház - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Vén Európa Hotel Remenyik Zsigmond színjátéka két részben A Nemzetiségi Színházi Társulat előadása.

Három szó – egy tér – egy látomás. Hitünk és bizalmatlanságunk egyszerre jelképezi azt a házat, ahol valóban otthonra lelhetünk, amely egyszerre mutatja, hogy nem csak tulajdonosai, de vendégei is lehetünk otthontalanságunknak. Pedig a Vén Európa Hotel tulajdonosai, fenntartói is mi vagyunk: ezért tűnünk olyan kérlelhetetlennek, haszonelvűnek, a mindenáron minden nyomorúságon átlépőnek... A vendégei is mi lehetünk, ha engedünk a megtűrtek, az adósok, a leszakadók egyre hétköznapibb helyzetének. Az előadás a nyitott és még ismeretlen 21. századi Európában a kiszolgáltatottság magányát kívánja feloldani, a rohanó világban a nemzetiségek sajátos válaszával. Az előadás 100 perces. Két részben, szünettel Szereposztás: Don Carlos Köpfle: Álmosd Phaedra Horst Bock, pénztáros: Zöldhegyi Sarolta Eugenio, üzletvezető: Keller Linda Helén: Pintér Gábor Erna Liebig: Galda Levente Anna: Kollátosz Fotiosz Kesselstadt: Koncz Eszter Albert: Troján Tünde Díszlet, jelmez: Martini Yvette, Csiki Csaba Dramaturg: Troján Tünde Mozgás: Gulyás Anna Rendező: Gergely László Az előadásban szereplő színészek a nemzetiségi színházak tagjai. Együttműködő partnerünk a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség. Remenyik Zsigmond (1900-1962) „Daliás termetű, erőteljes férfi volt, csillogóan okos, művelt, és olyan kalandos múltú, hogy néha már mesének hangzott, amikor arról beszélt, hogyan is volt csempész Dél-Amerikában vagy zongorista egy távol-nyugati éjszakai mulatóhelyen. Valamikor József Attila egyik jó barátja volt, és kommunistának tartották; a negyvenes évek elején a baloldaliak elkeseredetten mondották, hogy jobboldali lett, ugyanakkor a jobboldaliak azt mondották, hogy reménytelenül baloldali maradt; a felszabadulás után a politikai helyzetet baráti körökben egyszerre bírálta balról is, meg jobbról is. Valójában ugyanis anarchista volt, aki mélységesen megveti a kapitalizmust az összes kapitalistával együtt, pontos adatokkal bizonyítja, hogy az egykori úri osztály végképp szétesett, minden részvéte a feltörekvő dolgozó tömegeké, de tartozni sehová se tartozik, és semmiféle szervezett rendben nem érzi jól magát. Ez az alapállás arra nem alkalmas, hogy utat mutasson az emberiségnek, de nagyon alkalmas arra, hogy rámutasson a tényleges hibákra, bűnökre és elavultságokra. Ehhez pedig nagy felkészültséggel és nagy írói tehetséggel értett Remenyik Zsigmond, aki századunk egyik legjobb - és az egyik legérdekesebb! - magyar regényírója volt.” (A magyar irodalom története) www.facebook.hu/bethlenszinhaz www.bethlenszinhaz.hu www.nemzetisegiszinhaz.hu                                                 
  Stáblista
Rendező 
Gergely László 
  Jegynyomtatásról
Ez emailben kapott elektronikus utalványt kinyomtatva és a pénztárban bemutatva fogod megkapni a jegyed, amivel bemehetsz az előadásra.

Ha nem szeretnél, vagy nem tudsz nyomtatni, a Bethlen Téri Színházban elég, ha az utalvány azonosítóját bemondod a pénztárban.

Ha esetleg gondod volt a bejutással ebben a színházban, jelezd felénk kérlek a címen!

  Cím
  Hogy tetszett?