Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
SÖNDÖRGŐ JÓTÉKONYSÁGI KONCERT
Szentendrei Kulturális Központ - Pest Megyei Könyvtár

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A koncert teljes bevételét az együttes a Kárpátaljai-Beregszászi Református Egyházközség javára ajánlja fel.

A Söndörgő Együttes 1995-ben alakult Szentendrén. Részben a családi hagyományok, részben pedig a délszláv népzenéhez való személyes vonzódásuk miatt tűzték ki célul e különösen gazdag és értékes hagyomány ápolását. Az archaikus népzene koncertszerű bemutatására és stílusos hangszerelésére törekednek. A nagy népzenekutatók - Bartók Béla, Vujicsics Tihamér - gyűjtéseit és a napjainkban is fellelhető délszláv népzenei hagyományt tanulmányozzák.

Hangszereléseikben elsősorban a tamburacsalád tagjai szólalnak meg, de a balkáni dallamokban jellemző fúvósok (klarinét, szaxofon), a harmonika illetve ütős hangszerek (tarabuka, tapan) is jelen vannak. Az első komolyabb sikerüket a Magyar Rádió II. Népzenei versenyén érték el, ahol a fődíj mellett a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Táncház Egyesület különdíját is elnyerték. Első nagylemezük 2001-ben jelent meg Oj stari címmel. 2002-től 2006-ig saját fesztivált is rendeztek Szentendrén, amelyen a komolyzene, a jazz és a népzene számos kiemelkedő előadója lépett fel. 2003-ban Szomjas György Vagabond című filmjében is szerepeltek, majd a filmben közreműködő zenekarokból alakult Vagabond Banddel országos turnékörútra indultak. E film kapcsán a Makedonsko Oro című számunk felkerült a Kelet-Európai filmzenék válogatáslemezére. 2006-ban jelent meg második, Oj Javore című lemezük. Ugyanebben az évben vettek részt elsőként az Újvidéken megrendezésre kerülő VI. Bisernica Janike Balaža tamburafesztiválon és versenyen, ahol az együttes prímása a fődíjat nyerte el, zenekari kategóriában pedig második helyen végeztek. A 2007-es év ismét sikereket és rangos felkéréseket hozott, hiszen a bécsi SargFabrikban, a budapesti Sziget Fesztivál Világzenei Nagyszínpadán, és nem utolsó sorban a londoni Queen Elizabeth Hallban is koncerteztek. Rendkívüli sikertörténet a Söndörgő legutóbbi albuma: a Tamburocket Hungarian Fireworks című lemezüket a legjelentősebb világzenei magazin, a Songlines a legjobbnak számító ötcsillagosra minősítette, és az éves listán is bekerültek 2014 tíz legjobb albuma közé, ugyanakkor a zenekart a The Songlines Music Awards 2015 Best Group kategóriában is jelölték. A Tamburocket októberben az európai világzenei rádiósok listájának első helyén állt, az összesítésben tavaly a 3. legjobb világzenei lemez lett.
Az együttes évek óta kapja a legrangosabb külföldi koncerttermek meghívásait, nemzetközi színtéren is a világ legjobb világzenei formációi között tartják őket számon.

Az együttes tagjai: Buzás Attila - bőgő, csellótambura, tapan Eredics Áron - prímtambura, tarabuka Eredics Benjámin - brácsatambura, trombita Eredics Dávid - szaxofon, klarinét, tambura, basszprímtambura Eredics Salamon - furulya, basszprímtambura, harmonika
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?