Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
A SZKALLA LÁNYOK
Ferenczy Múzeum - Ferenczy Múzeum udvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(8.4 / 10) - 182 értékelés alapján
  Leírás
A SZKALLA LÁNYOK MaNNa produkció Örkény István Macskajáték című kisregényét színpadra alkalmazta: Berényi Gábor

Orbánné:  Béres Ilona
Giza: Tordai Teri Látvány: Ondraschek Péter 
Jelmez: Jánoskuti Márta 
Produkciós vezető: Gáspár Anna A nemzetközi hírű Macskajáték számtalan előadást ért már meg különböző szövegvariációkkal. Berényi Gábor, a szolnoki színház hajdani direktora korábban már színpadra állította Örkény darabját, 2012-ben pedig A Szkalla lányok címen szenzációs változatot készített, „újraírta” a Macskajátékot, amelyben csupán a két főszereplő mondja el, éli meg a Szkalla nővérek híres történetét. Ehhez persze olyan Orbánné kellett, mint Béres Ilona, aki Örkény elképzelésének megfelelően egyszerre piaci kofa és antik kariatida, akinek Csemlényi Viktor iránt érzett egész életét végigkísérő szenvedélyét ugyanúgy elhisszük, mint a béna Gizára és az őt példaképként imádó Egérkére gyakorolt hatását. „Egy zenei illanástól eltekintve nincs eleje és nincs vége, ezért csupán elkezdődik és befejeződik az előadás. Másfél órában mégis életre kel Örkény István tragikomédiájának, a Macskajátéknak a kétszemélyes változata. Nem a mű egésze – de egy újszerű műegész.” (Tarján Tamás)
 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?