Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HEJ, REGÖ REJTEM... III. KÖZÉPSŐ ÉS TISZAI DIALEKTUSOK. TAVASZ, NYÁR, ŐSZ SZOKÁSAI
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Stoller Antal Huba koreográfus sorozata néptáncokról, népszokásokról sok vetítéssel

„A népművészetet megismerni, tanulni kell, hogy gazdag múltunkból építsünk jövőt.” 2015. szeptember 24., csütörtök 18.30
Európai tánckultúra − Nemzeti tánckultúrák
Kárpát-medence népeinek tánckultúrája; régi réteg, új stílus 2015. október 22., csütörtök 18.30
Táncdialektusok: nyugati vagy dunai dialektus
Farsangi népszokások, születés, keresztelő, befogadó rítusok 2015. november 19., csütörtök 18.30
Középső vagy tiszai dialektusTavasz, nyár, ősz szokásai, lakodalom 2015. december 3., csütörtök 18.30
Keleti vagy erdélyi dialektus
Téli népszokások, temetés Az előadásokhoz kapcsolódóan archív fotókiállítás tekinthető meg a kamaraterem előterében. Stoller Antal (Budapest, 1944. május 28.) koreográfus díjak: Bánffy Miklós-díj (2011), Életfa Díj (2006), A Magyar Kultúra Lovagja (2003), A Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje a Honvéd Együttes táncművészének, koreográfusnak (1998) Stoller Antal táncos pályája középiskolás korában a Közgazdasági Egyetem tánckarában kezdődött. Az 50-es években a társulat fontos helyet töltött be az akkori néptáncmozgalomban. 1965-ben a Novák Ferenc által vezetett Bihari János Táncegyüttesben folytatta munkáját. Alkotói ambícióit az együttes köré gyülekező, újító, akkortájt új táncszínházat létrehozó koreográfusok táplálták. 1971 óta rendszeresen végez néptánc-, népzenegyűjtést. 1972-ben közös gyűjtőélmények hatására elhatározták Foltin Jolánnal, Lelkes Lajossal, és Novák Ferenccel, hogy a Budapesti Néptáncosok Klubja folytatásaként táncházat szerveznek a fővárosban. Gyűjtőútjain ismerkedett meg a nyárádmenti Jobbágytelkével. Életének és tevékenységének a hetvenes évektől fontos része lett ennek a falunak a támogatása. Létrehozta a falumúzeumot, az elmúlt években már egy Bartók ház megalapításán fáradozik. 1992-től Novák Ferenccel közösen megalakították a Koreoart Kulturális és Szolgáltató Betéti Társaságot, amely jelentős kulturális rendezvények szervezését tudhatja magáénak (Galgamenti Passió, Táncháztalálkozó 1993, Tavaszhívogató Buli a BS-ben, Millenniumi Fesztivál a Hősök terén 1996, Atlétikai Európa Bajnokság nyitórendezvénye, Millenniumi Sokadalom 2000, Millenniumi Sokadalom 2001). 2000 óta elnöke a Vitézi Ének Alapítvány Kuratóriumának. Az alapítvány feladatának tekinti a Honvéd Együttes alkotói-előadói tevékenységének támogatását, a létrehozott művészeti értékek megőrzését. Aktív részese volt a Honvéd Együttes átalakulásának, nyugdíjazása óta a Vitézi Ének Alapítvány ügyeit intézi. 2000 óta művészei vezetője a Vasas Táncegyüttes Obsitos Csoportjának.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?