Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
INDONÉZ MŰVÉSZETI AKADÉMIA: ESŐKIRÁLY ÉS A SZÉPSÉGES JÁZMINVIRÁG
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Az Esőkirály és a szépséges Jázminvirág Szép, fordulatos történet egy szerelemről.

Az Indonéz Művészeti Akadémia valamikori növendékei és egy hazánkban élő jávai táncművész játsszák az " Esőkirály és a szépséges Jázminvirág" jávai mesefeldolgozást. A jávai tradicionális tánc, gamelán zene és az árnyékszínház, wayang kulit (ejtsd: vajang kulit) különböző bemutatókon szerepelt már, de ez az első hazai produkció amely ötvözi és értelmezi a jávai színház elemeit. A táncosok és a bábok mozdulatainak harmóniája, a mese-és a zene folyama varázslatos közeget teremtenek. A Szellemi Világörökség részét képező wayang kulit még mindig meghatározó művészi forma Indonéziában. A gyönyörűen kidolgozott, csipkézett és festett bőr bábukkal életre kel több száz év szellemi tanítása.
Vászon és árnyék. Valóság és káprázat az emberi és az isteni szféra találkozása. A darab rendezőjének, Dus Polettnek fontos célja volt, hogy az esztétikai és színházi élmény mellet e távoli kultúra jelrendszere értelmet nyerjen. Az Esőkirály és a szépséges Jázminvirág mese magyar nyelven hangzik el, élő gamelán zene kíséri az előadást. Az előadás a HétMérföldes mesék bérletsorozat része. A sorozat előző  előadásai: október 4., vasárnap 10.00 – Soltis Lajos Színház: Az Üvegtemplom november 8., vasárnap 10.00 – Los Andinos együttes: A naplopó Tatu Jegyár: 1600 Ft Bérlet: 3900 Ft – a bérlet kizárólag személyesen a helyszínen vásárolható meg. Az előadás az egyenlő esélyű hozzáférés elve alapján látássérült nézőink számára audionarrációval is elérhető. Az AKKU Egyesület narrációs szolgáltatásának igénybevétele előzetes jelentkezéshez kötött. Regisztráció az akadalymenteskultura@gmail.com email címen vagy a +3670/383-7766 telefonszámon lehetséges.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?