Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LOS ANDINOS EGYÜTTES: A NAPLOPÓ TATU
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Los Andinos együttes előadja A naplopó Tatu című zenés mesejátékot.

A mese főhőse a lusta, ám mégis szeretetre méltó hegyvidéki Tatu. Életének kurta hétköznapjai igazán szórakoztató élményt nyújtanak az óvodások és kisiskolások számára. A környezetében élő emberek / a halász, a pásztor és a szántóvető/ megelégelik henyélő, a mának élő magatartását, sőt a Hegy Szelleme elhatározza, hogy megleckézteti semmirekellő hősünket. A Los Andinos együttes két tagjának az Andok lankáin játszódó legújabb zenés mesejátéka igazi élményt nyújthat az óvodások és kisiskolások számára. Nemcsak egy földrajzilag távoli tájra varázsolja a gyerekeket, hanem az élőzene segítségével megízlelhetik az ott élők életérzéseit. A jellegzetes színvilágú viseletekben megjelenített figurák, könnyed humorral tarkított párbeszédeikkel, dalaikkal gombolyítják a cselekmény szálát, az Ellopott Láma c. ugyancsak Los Andinos mesejátékhoz hasonlóan.
A pergős, lendületes, és néhol lírai hangvételű dalokat az együttestől megszokott hangszerek kísérik. Megszólalnak a spanyol hódítás előtt már meglévő fúvós hangszerek, mint a zampona, azaz  a pánsíp; a quena néven ismert peremfurulya,  a szögletesre faragott misztikus hangú furulya, a tarka és az ütős hangszerek közül a nagydob, a bombo. Természetesen nem hiányzik a spanyolok által bevitt hangszer a gitár sem és az annak mintájára készült pengetős hangszer, a tatupáncélból készült charango. A sokszínű mondavilágra épített történet szála a főszereplő jellemfejlődését mutatja be. Hősünk a semmittevés és a másokkal nem törődés kényelmes állapotából a saját kárán jut el a helyes útra. Az előadás a HétMérföldes mesék bérletsorozat része. A sorozat következő  előadása: december 13., vasárnap 10.00: Indonéz Művészeti Akadémia: Esőkirály és a szépséges Jázminvirág Jegyár: 1600 Ft Bérlet: 3900 Ft – a bérlet kizárólag személyesen a helyszínen vásárolható meg. A Los Andinos együttes 1982 öszén alakult Székesfehérváron.

Azt a célt tüzte maga elé, hogy egy földrajzilag igen-igen messze esö, ám dallamvilágában nagyon is közeli kultúrát megidézzen a közönség számára. A dél-amerikai Andok-hegységben élö népek változatos és gazdag népzenei anyagát gyüjti és adja elö közönségének, innen ered választott nevük: Los Andinos (andokiak). Hagyományos szokásdallamok szólalnak meg elöadásaikon és lemezeiken, a pentaton rokonság megdöbbentö élménye mellett az öslakók és a bevándorlók zenéjének izgalmas szövedékére csodálkozhat rá a magyar közönség. Az előadás az egyenlő esélyű hozzáférés elve alapján látássérült nézőink számára audionarrációval is elérhető. Az AKKU Egyesület narrációs szolgáltatásának igénybevétele előzetes jelentkezéshez kötött. Regisztráció az akadalymenteskultura@gmail.com email címen vagy a +3670/383-7766 telefonszámon lehetséges.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?