Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/3.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Hangversenyünkön a zenekar cselló szólamának vezetője, Vámos Marcell adja elő Csajkovszkij két kedves, szelíden érzelmes darabjának gordonkaszólóját.

A különleges művek egyike Bach I. Brandenburgi versenye. A zeneszerző Köthenben komponálta hangszeres műveinek javát, életének egyetlen olyan szakaszában, amikor nem egyházi szolgálatban muzsikált. Ezek közé tartozik az első Brandenburgi verseny is, amelyben a vonósokon kívül három oboát és két kürtöt alkalmazott – az akkori, még billentyűk és toldalékcsövek nélküli kürtökön bizony igen nehéz feladat volt ezeket a szólamokat eljátszani. Boccherini, a Haydn-kortárs olasz zeneszerző élete nagy részében Spanyolországban élt. Szerenádja képzeletben követi az éjszakai katonai őrjárat útját Madridban, a vakok menhelyétől egy kolostoron át egészen az utcai énekesig és vándorló cigánymuzsikusig. Amilyen vidám zene ez, olyan mélységesen tragikus Arthur Honegger vonósokra komponált II. szimfóniája. A mű keletkezésének idején, 1941-ben szállták meg a németek Párizst. Honegger akkor Svájcban élt, de zenéje nagy átéléssel fejezi ki a háború borzalmait. Ugyanaz a Paul Sacher, a Bázeli Kamarazenekar karmestere rendelte és mutatta be 1942-ben ezt a művet, aki négy évvel korábban Bartók Divertimentóját. Műsor: L. Boccherini: Éjszakai őrjárat Madridban
J. S. Bach: I. Brandenburgi verseny, No. 1
P. I. Csajkovszkij: Nocturne; Andante cantabile
A. Honegger: II. szimfónia   Közreműködik: Vámos Marcell (gordonka)
Vezényel: Csaba Péter
  Stáblista
Vezényel 
Csaba Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?