Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/4.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 136 értékelés alapján
  Leírás
Takács-Nagy Gábor, akinek vezetése alatt a Festetics-koncertek – immár tíz éve – elkezdődtek, nagy tisztelettel viseltetik Joseph Haydn iránt, akinek munkássága az utána következő korokban a zene egész fejlődését meghatározta. Fontosnak tartja megmutatni azt is, honnan és hogyan indult Haydn pályája, ezért tűzi műsorára újra meg újra az első szimfóniákat, mai hangversenyünkön éppen az 5. sorszámút.

Különleges versenymű Mozart Fuvola-hárfaversenye. Fiatalkori mű, a híres párizsi utazás közben komponálta egy kiválóan fuvolázó francia arisztokrata és hárfán játszó leánya számára. Mozart, a hangszínek költője ráérzett arra, mennyire összeillik a fúvós és a pengetős hangszer hangszíne és milyen remekül kiegészítik egymást, felváltva játszva a szóló és a kísérő hangszer szerepét. Dvořák vonós zenekarra komponált szerenádját gyakran emlegetik Csajkovszkij hasonló művével párhuzamosan. Ő is remekül ismerte a vonós hangszerek kifejezési lehetőségeit; a mű gyönyörűen szól, de szólamai igen nehezek és igényesek. A kettő között az a különbség, hogy Dvořák inkább a hagyományos szerenád könnyed, szórakoztató karaktere mellett maradt. Műve öt rövidebb tételből áll, és mint szinte minden művében, cseh népzenei fogantatású dallamokat használ tánctételeiben. Ez a mű már jól láthatóan a későbbi Szláv táncok világát előlegezi meg. Műsor: J. Haydn: A-dúr szimfónia, No. 5
W. A. Mozart: Fuvola-hárfaverseny K. 299
A. Dvořák: E-dúr szerenád vonós zenekarra, op. 22 Közreműködik: Felletár Melinda (hárfa), Párkai Krisztina (fuvola)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?