Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

HOMMAGE Á STRAVINSKY III. (STRAVINSKY/SCHÖNBERG)
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 233 értékelés alapján
  Leírás
Stravinsky: Szimfónia három tételben (1942-1945) „Ez az én háborús szimfóniám” ─ nyilatkozta az a Stravinsky. A zeneszerző a világégés elől már 1939 szeptemberében az Egyesült Államokba menekült, de szorongással figyelte a háborús híreket. Hollywoodban telepedett le, s hamarosan számos filmzene-felkéréssel környékezték meg.

Ezekből a tervekből semmi sem lett, de elvetélt filmzenéi utat találtak a szimfónia három tételéhez. Az első tételt egy korabeli dokumentumfilm ihlette, amelynek témája „a felperzselt föld taktikája Kínában.” A lassú tétel zenéje eredetileg Franz Werfel Bernadette dala című filmjének egyik jelenetéhez készült (A Szűz látomása). A harmadik tétel akár egy korabeli háborús híradó filmkockáinak aláfestő zenéje is lehetne. De mindennél fontosabb, hogy Stravinsky talán a Sacre óta nem írt ennyire erőteljes „dionüszoszi” zenekari művet. Stravinsky: Zongoraverseny (1923-24) Stravinsky neoklasszicista korszakának egyik legmarkánsabb darabja igencsak ellentétes véleményeket váltott ki pályatársaiból. Schönberg Az új klasszicizmus című költeményben „hódolt” neki, s vitriolba mártotta pennáját: „Ki dibeg-dobog itt? Ó, hiszen ez a kis Modernsky! Bubifrizurát vágatott magának; No lám milyen jól áll neki! Milyen valódi ál-haj! Mint egy paróka! Olyan éppen (ahogy a kis Modernsky képzeli), éppen, Akár a Bach-papa!” Bartókra viszont olyan nagy hatással volt a mű budapesti előadása, amelyen Stravinsky maga zongorázott, hogy részben ennek ihletésére kezdte el komponálni saját I. zongoraversenyét.  Pierre Boulez: "Pli selon pli" No. 5. ̶  Tombeau. Boulez legnagyobb szabású műve, a több mint egyórás, szopránra és zenekarra Pli selon Pli (1957-1962, átdolgozva 1990) Mallarmé verseire íródott, s öt, önállóan is előadható kompozícióból áll. A Tombeau, a ciklus utolsó darabja Mallarmé azonos című kései versére épül, amelyben Verlaine-nek állít emléket. Boulez műve nem egyszerűen vers-megzenésítés: a zenei forma tükrözi Mallarmé-költemény szintaxisát. Berg: Három töredék a Wozzeckből (1924) Berg első operája, a Georg Büchner drámájára komponált Wozzeck vádbeszéd a kisemmizett, megcsalt, őrületbe kergetett katonáról, aki meggyilkolta szeretőjét. Berg saját háborús tapasztalatait is belekomponálta a műbe, melyet 1914-21 között írt. Miután a teljes opera elkészült, de nem sok esély mutatkozott az előadására, Berg karmester-barátja, Hermann Scherchen tanácsára összeállított egy koncert-ciklust, amelyben elsősorban Marie jeleneteit fogta össze. A Frankfurt an Main-i bemutató óriási sikere egyengette az opera útját. Műsoron: Stravinsky: Szimfónia három tételben Stravinsky: Zongoraverseny Pierre Boulez: "Pli selon pli" No. 5. ̶  Tombeau Berg: Wozzeck – 3 részlet szoprán hangra és zenekarra Közreműködik: Fejérvári Zoltán (zongora) Vezényel: Rácz Zoltán Jegyárak: 5900,- 4700,- 3500,- 2200,-
  Stáblista
Karmester 
Rácz Zoltán 
Zongoraművész 
Fejérvári Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?