Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HOMMAGE Á STRAVINSKY II. (EDGAR VARÉSE/BARTÓK/STRAVINSKY)
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 194 értékelés alapján
  Leírás
„Arcanum” – nagyjából annyit jelent: titkos bölcsesség. „Arcana” – az arcanum többes száma, Edgard Varèse, az itáliai ősöktől származó francia-amerikai világpolgár nevezte így 1926-27-ben alkotott nagyzenekari művét. Mert ő is valamiféle titkot igyekezett megtalálni: olyan titkot, amely, úgy tűnik, más muzsikusokat nem, vagy csak véletlenszerűen foglalkoztatott.

Arra törekedett, hogy egyéni úton járjon, sőt, úgy gondolta, minden egyes művében olyan hangzásvilágot kell teremtenie, amely semmi máshoz nem hasonlít. Egész alkotói pályáján foglalkoztatta a kérdés: hogyan lehet a zene birodalmát kiterjeszteni, hogyan lehet minél több hangzást („zajt”) ebbe a birodalomba bevonni.  A Varése-darab után elhangzó I. Zongoraverseny Bartók egyik legmerészebb hangú műve. 1926-ban írta egy hosszú alkotói válság után, amelyből Stravinsky budapesti látogatása lendítette ki. „Botrányok éve” – így nevezik a zenetörténészek az 1913-as esztendőt.  Március végén Bécsben verekedés tört ki a Schönberg-kör hangversenyén, nagyjából ugyanebben az időben rendkívül ellenségesen fogadta a publikum nálunk az új magyar zenét bemutató hangversenyeket.  A legnagyobb skandalum azonban Párizshoz kötődik, az Orosz balett társulatának május 29-i, a korábban több művével is nagy sikereket elért Stravinsky által komponált Tavaszi áldozat bemutatójához. Ám ahogy az már lenni szokott, a botrány csak növelte a darab (és szerzője) hírnevét. A Sacre hamar népszerűvé vált. Utóbb Arthur Honegger mondta róla: „a zene atombombája”.  Műsoron: Edgar Varèse: Arcana
Bartók: I. zongoraverseny BB 91
Stravinsky: Tavaszi áldozat Közreműködik: Balog József Vezényel: Rácz Zoltán Jegyárak: 5900,- 4700,- 3500,- 2200,-
  Stáblista
Zongoraművész 
Balog József 
Karmester 
Rácz Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?