Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/3. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Két kitűnő muzsikus személyes barátságának és sok próbát kiállt, közös zenei munkásságának ragyogó képe ez a hangverseny. Közös iskola, közös mesterek, közös élmények, de mindenekelőtt a közös előadóművészi ars poetica az, ami összeköti Perényi Miklóst és Takács-Nagy Gábort.

Nem lehet véletlen, hogy pályájuk derekán a két, egyébként nagyon különbözően alakuló életút néhány évre egy vonósnégyesben találkozott: a Mikrokozmosz vonósnégyes játszotta lemezre az új Bartók összkiadás számára Bartók Béla vonósnégyeseit. Perényi Miklós, aki egyaránt csodálatosan játssza Bach és kortárs szerzők műveit, nem idegenkedik a romantikától sem. Csajkovszkij „szeszélyes darabja” szélsőségesen különböző érzelmeket ábrázol, műve ennek megfelelően lírai éneklést és technikai virtuozitást is megkövetel az előadótól. Perényi emellett egy felfedezéssel is kedveskedik hallgatóinak: Saint-Saëns második gordonkaversenyével. A két gordonkaművet Mozart és Beethoven egy-egy derűs, sőt, ami Beethovennél ritkaság, kifejezetten tréfálkozó, humoros szimfóniájának előadása keretezi, Takács-Nagy Gábor kedvenc korszakából.

Műsor:
  W.A. Mozart: D-dúr szimfónia, K 202
P.I. Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso, op. 62
C. Saint-Saëns: II. gordonkaverseny, op. 119
L. van Beethoven: IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60 Közreműködik: Perényi Miklós (gordonka)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
Gordonkaművész 
Perényi Miklós 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?