Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/2. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 145 értékelés alapján
  Leírás
Zenekarunk sokéves hagyománya, hogy farsang idején legalább egy hangversennyel hódoljon Karnevál hercege előtt. Érdekes megfigyelni, hogy az egyes koncertek karmesterei milyen művekből állítják össze ezeket a műsorokat.

Természetesen nem hiányozhatnak a programból a Strauss-dinasztia tagjainak keringői, polkái, de mellettük mindig megszólal néhány különlegesség, ritkaság, vagy egy-egy olyan részlet nagy zeneszerzők műveiből, amely nem farsangi mulatság céljára készült ugyan, de jól illik ide. Ez a szerkesztési elv tükröződik Kesselyák Gergely műsorán is. A Strauss fivérek óriási életművéből egy híres valcer mellett érdekes karakterdarabok csendülnek fel, amelyek keletkezésük korára jellemzőek: az ébredező természettudományos érdeklődésre utal a Szférák zenéje, a hódító új találmányra, a vasútra pedig a Szabad a pálya c. gyorspolka. Berlioz Fantasztikus szimfóniájának hatalmas „képtárából” a Bál című tétel is ideillik. Érdekes a kán-kán, ez a régi, frivol, erősen erotikus színezetű tánc a sokszor keserű hangú orosz Sosztakovics megfogalmazásában, a hangverseny végén pedig Ravel Bolerója, amely mondhatni egy egyszerű spanyol tánc kozmikus méretűvé fejlesztve: nem kevesebbet mond el, mint hogy mit jelent a tánc, a mozdulatok művészete, az érzelmek és indulatok kifejezésének ez a sajátos módja az emberiség számára.

Műsor: FARSANGI HANGVERSENY
Johann Strauss: Mesék a bécsi erdőből
Josef Strauss: Libelle-polka
Josef Strauss: Szférák zenéje
Eduard Strauss: Szabad a pálya – gyorspolka
H. Berlioz: Fantasztikus szimfónia – 2. tétel (Bál)
Josef Strauss: Sport – polka
F. von Suppé: Könnyűlovassági induló
D. Sosztakovics: Kán-kán
M. Ravel: Bolero Vezényel: Kesselyák Gergely
  Stáblista
Karmester 
Kesselyák Gergely 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?