Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/1. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 145 értékelés alapján
  Leírás
Csaba Péter, zenekarunk vezető karmestere évtizedek óta Franciaországban él, természetes hát, hogy a francia zene második zenei anyanyelvévé vált. Mint már több alkalommal, ennek a hangversenyének műsorát is francia művekből állította össze.

A francia zene története hosszú évszázadokra tekint vissza, mégis azt mondhatjuk: amit ma francia zenének ismerünk, annak története Hector Berliozzal (1803–1869) kezdődik. Bámulatos az a gazdag fantázia, formaalkotó- és hangszerelő készség, de mindenekelőtt az a bátor újító kedv, amelyet az ő műveiben tapasztalhatunk. A romantika minden későbbi francia zeneszerzője az ő nyomdokain indult el. Harold Itáliában című szimfóniája is programzene, amely emellett remek szólófeladatot ad a szólórepertoárral egyébként nem nagyon elkényeztetett brácsának. Színgazdagság terén utolérhetetlen Debussy és Ravel is. Ravel Perrault által könyvbe szerkesztett régi francia meséket mond el a zene nyelvén, csodálatosan kifejezve a történetek helyszínét (például Kína), a benne szereplő karaktereket (pl. A Szépség és a Szörnyeteg), lelkiállapotokat (Hüvelyk Matyi és testvéreinek félelmét, magukra hagyva az erdőben). Debussy pedig teljes egészében, illataival, hangulataival, az ott élő emberek temperamentumával egyetemben tár elénk képet az Ibériai félszigetről, azaz Spanyolországról.

Műsor: FRANCIA EST
M. Ravel: Lúdanyó meséi
C. Debussy: Ibéria
H. Berlioz: Harold Itáliában Közreműködik: Szűcs Máté (brácsa)
Vezényel: Csaba Péter
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?