Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - ERDÉLYI/2. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A kerek évforduló után szinte pontosan egy évvel, halálának 101. évfordulóján emlékezünk meg a későromantika méltatlanul kevéssé ismert, kitűnő magyar zeneszerzőjéről, Goldmark Károlyról.

Élete felér egy kalandos regénnyel, személyisége egy romantikus regényhősével, zenéje pedig nagyon népszerű volt. Mint azt Sába királynője című operája, illetve a hangversenyünkön felcsendülő Sakuntala nyitány is mutatja, szerette a mesés Kelet világából vett témákat. Dubrovay László pályája elején a legbátrabb avantgardisták közé tartozott, évtizedek múltán azonban visszatért a hagyományos zeneszerzés útjára. Kodály nagyszerű variáció-sorozata, a Felszállott a páva az a mű, amely áttekinthetően, jól érthetően mutatja meg országnak-világnak, mi a magyar zene. A darab alapmotívumának választott régi népdal az ősi magyar pentaton hangrendszer egyik legszebb példája. Igazi zeneszerzői remeklés, ahogy ez a téma formát ölt, mint ahogy végtelenül gazdag fantáziáról tanúskodnak a karaktervariációk is. Ebben a műben felsejlik az egész magyar történelem a maga viharaival, szenvedéseivel, gyászával; benne van a magyar táj lélekemelő és vigasztaló szépsége, végül pedig megszólal benne az a derű, öröm és a jobb jövőben való hit is, amely Bartók oly sok művében jelen van.

Műsor: MAGYAR EST
Goldmark Károly: Sakuntala – nyitány
Goldmark Károly: Hegedűverseny
Dubrovay László: Magyar szimfónia
Kodály Zoltán: Fölszállott a páva – változatok magyar népdalra Közreműködik: Banda Ádám (hegedű)
Vezényel: Medveczky Ádám
  Stáblista
Karmester 
Medveczky Ádám 
Hegedűművész 
Banda Ádám 
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?