Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - LUKÁCS/5. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 144 értékelés alapján
  Leírás
Két kitűnő muzsikus személyes barátságának és sok próbát kiállt, közös zenei munkásságának ragyogó képe ez a hangverseny. Közös iskola, közös mesterek, közös élmények, de mindenekelőtt a közös előadóművészi ars poetica az, ami összeköti Perényi Miklóst és Takács-Nagy Gábort.

Nem lehet véletlen, hogy pályájuk derekán a két, egyébként nagyon különbözően alakuló életút néhány évre egy vonósnégyesben találkozott: a Mikrokozmosz vonósnégyes játszotta lemezre az új Bartók összkiadás számára Bartók Béla vonósnégyeseit. Perényi Miklós, aki egyaránt csodálatosan játssza Bach és kortárs szerzők műveit, nem idegenkedik a romantikától sem. Csajkovszkij „szeszélyes darabja” szélsőségesen különböző érzelmeket ábrázol, műve ennek megfelelően lírai éneklést és technikai virtuozitást is megkövetel az előadótól. Perényi emellett egy felfedezéssel is kedveskedik hallgatóinak: Saint-Saëns második gordonkaversenyével. A két gordonkaművet Mozart és Beethoven egy-egy derűs, sőt, ami Beethovennél ritkaság, kifejezetten tréfálkozó, humoros szimfóniájának előadása keretezi, Takács-Nagy Gábor kedvenc korszakából.

Műsor: W.A. Mozart: D-dúr szimfónia, K 202
P.I. Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso, op. 62
C. Saint-Saëns: II. gordonkaverseny, op. 119
L. van Beethoven: IV. (B-dúr) szimfónia, op. 60 Közreműködik: Perényi Miklós (gordonka)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
Gordonkaművész 
Perényi Miklós 
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?