Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - LUKÁCS/3. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Csaba Péter, zenekarunk vezető karmestere évtizedek óta Franciaországban él, természetes hát, hogy a francia zene második zenei anyanyelvévé vált.

Mint már több alkalommal, ennek a hangversenyének műsorát is francia művekből állította össze. A francia zene története hosszú évszázadokra tekint vissza, mégis azt mondhatjuk: amit ma francia zenének ismerünk, annak története Hector Berliozzal (1803–1869) kezdődik. Bámulatos az a gazdag fantázia, formaalkotó- és hangszerelő készség, de mindenekelőtt az a bátor újító kedv, amelyet az ő műveiben tapasztalhatunk. A romantika minden későbbi francia zeneszerzője az ő nyomdokain indult el. Harold Itáliában című szimfóniája is programzene, amely emellett remek szólófeladatot ad a szólórepertoárral egyébként nem nagyon elkényeztetett brácsának. Színgazdagság terén utolérhetetlen Debussy és Ravel is. Ravel Perrault által könyvbe szerkesztett régi francia meséket mond el a zene nyelvén, csodálatosan kifejezve a történetek helyszínét (például Kína), a benne szereplő karaktereket (pl. A Szépség és a Szörnyeteg), lelkiállapotokat (Hüvelyk Matyi és testvéreinek félelmét, magukra hagyva az erdőben). Debussy pedig teljes egészében, illataival, hangulataival, az ott élő emberek temperamentumával egyetemben tár elénk képet az Ibériai félszigetről, azaz Spanyolországról.

Műsor: FRANCIA EST
M. Ravel: Lúdanyó meséi
C. Debussy: Ibéria
H. Berlioz: Harold Itáliában Közreműködik: Szűcs Máté (brácsa)
Vezényel: Csaba Péter
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?