Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/4. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Unokák és nagyszülők hangversenyei 4. FŐSZEREPBEN A GORDONKA

C. Saint-Saëns: a-moll gordonkaverseny
F. Schubert: VIII., h-moll (Befejezetlen) szimfónia – I. tétel Közreműködik: Dolfin Balázs (gordonka)
Vezényel: Károlyi Sándor Ez a hangverseny is egy hangszerről szól, de természetesen nem egyedüliként fogja végigjátszani a koncertet. Ez a hangszer a gordonka, amelyet szinte mindenütt a világon egyöntetűen csellónak hívnak. Vonós és húros hangszer; alakja épp olyan, mint a hegedűé, csak sokkal nagyobb. Annyira, hogy felemelni, kézben tartani játék közben nem is lehet. Ülve játszanak rajta, a térdükhöz támasztva. Gyönyörű hangja van; azt mondják, azért lehet annyira szeretni, mert hangtartománya közel áll az emberi hanghoz. Hangversenyünkön egy igen tehetséges fiatal művész, Dolfin Balázs fog rajta játszani. Először egy versenymű szólóhangszereként ismerhetjük meg. A híres francia zeneszerző, Camille Saint-Saëns művéről van szó, aki jól tudta, miként kell ezt a hangszert használni. Van, amikor lágyan, simogató hangon énekel, és van, amikor száguldozva rohan a hangja keresztül-kasul a húrokon. A hangverseny második műsorszámában azt figyelhetjük meg, milyen fontos szerepet játszik a gordonkák csoportja a zenekaron belül. Egy híres osztrák zeneszerző, Franz Schubert (1797–1828) szimfóniájáról van szó, amelyből a szokásos négy helyett csak két tételt írt meg, ezért nevezik ezt a művet Befejezetlen szimfóniának. Ahogy ebben a műben szólnak a csellók, az egyszerűen gyönyörű; mindezt meghallgathatjuk a hangverseny folyamán.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?