Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/2. 11:30
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Unokák és nagyszülők hangversenyei 2. ZENÉS KÉPESKÖNYV A VILÁG TEREMTÉSÉRŐL J. Haydn: A teremtés – részletek

Közreműködik: Nyakas Orsolya (szoprán), Józsa Botond (tenor), Blazsó Domonkos (basszus), a Budapesti Ifjúsági Kórus (karigazgató: Gerenday Ágnes) Vezényel: Csaba Péter Körülvesz bennünket a világ. A házak, amelyekben élünk, az utcák a járművekkel, a tárgyak, amelyeket kézbe veszünk, majd, ha kissé távolabb tekintünk, a fák és virágok, a kis és nagy állatok, a hegyek és völgyek, a felhő és a napsütés - egyszóval: a természet. A világhoz tartozik, hogy van nappal és éjszaka, nyár és tél, az égen látjuk a napot és a holdat. Előbb vagy utóbb mindenki fejében megfogalmazódik a kérdés: mióta van mindez? És hogy keletkezett? Mi volt előtte? Az emberek ősidők óta keresik a választ ezekre a kérdésekre, és mert nem találnak rá választ, elméleteket és történeteket találnak ki. A legtöbben úgy hiszik, hogy egy hatalmas, elképzelhetetlenül nagyhatalmú és jóságos lény, Isten teremtette a világot valamikor nagyon régen. Van egy könyv, az emberiség legfontosabb könyve, a Biblia, amelyben mindez le van írva. És volt egy zeneszerző, Joseph Haydn (1732-1809), aki ezt a történetet megírta zenében, ezzel a címmel: A teremtés. Zenei eszközökkel mutatja, hogy milyen volt a teremtés előtt a világ – sötét és hideg – ábrázolja a fényt, a napot és a csillagokat, a szárazföldet és a tengereket, az esőt és a havat, majd a növényeket, azután a halakat, a madarakat, a szárazföldi állatokat és legvégül az embert, aki már arra is képes, hogy mindezt megköszönje a Teremtőnek.
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?