Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

A 30 ÉVES NEMZETI ÉNEKKAR ÜNNEPI HANGVERSENYE VERDI, EÖTVÖS ÉS BARTÓK MŰVEIBŐL
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 248 értékelés alapján
  Leírás
Három nagyszabású, ritkán hallható és személyes hitvallás értékű oratorikus művel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját a Nemzeti Énekkar és a kiváló karnagy, Antal Mátyás. Verdi 1889 és 1896 között, élete utolsó éveiben írt Négy szent éneke az olasz mester legjobb zenéi közé tartozik.

Az IMA mintegy zenei emlékműként, olyan kultúrának állít emléket, amely virágzása csúcspontján hirtelen elsüllyedt, de míg a korábbi mű, az Atlantisz a múltban s a víz alatti világban kutató lassú utazás érzetét kelti, ez a jelenből tekint az elsüllyedt földrészre – írja a szerző. A Cantata profana igazi remekmű, amelynek zárósorát maga a szerző egész művészetére nézve ars poeticának tekintette: „Csak tiszta forrásból!”                                                                                                                                           A Nemzeti Énekkar ünnepi hangversenye megalakulásának 30. évfordulója alkalmából GIUSEPPE Verdi  Négy szent ének (Quattro pezzi sacri) EÖTVÖS PÉTER Ima Bartók Béla  Cantata profana   Szalai Ágnes szoprán Klein Ottokár tenor Alexandru Agache bariton Nemzeti Énekkar    Antal Mátyás karmester
  Stáblista
Karmester 
Antal Mátyás 
Operaénekesnő 
Szalai Ágnes 
Operaénekes 
Klein Ottokár 
Operaénekes 
Alexandru Agache 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?