Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

JÁTÉK - ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 109 értékelés alapján
  Leírás
Amikor egy mélységesen komolyan kezdődő zenemű váratlanul a legbanálisabb dallamocskával folytatódik, joggal hihetjük azt, hogy a zeneszerző „szórakozik velünk”.

Ám amikor kiderül, hogy nem szórakozik, hanem hallatlanul elmélyedve játszik – ahogyan csak egy gyermek tud –, az számunkra a legmagasabb rendű szórakozás. Miként egykoron Mozart zongorára írt variációsorozatában, ugyanúgy játszott halálosan komoly játékot Dohnányi Ernő is. Van úgy, hogy a játék a szó legszorosabb értelmében válik halálosan komollyá. Gondoljunk csak egy Dosztojevszkij-regényre vagy egy Csajkovszkij-operára. Stravinsky néhány művében – lám, ebben sem tagadta meg orosz származását – a játék kizárólag szerencsejátékot jelent. De óriási téttel. Az ördöggel való kártyaparti, mint például A katona történetében vagy A kéjenc útjában, nem kevesebb függ a játék kimenetelétől, mint az üdvösség vagy a kárhozat. A Jeu de cartes (Kártyajáték), a három részből álló balettzene látszólag ártalmatlan, hiszen benne a zeneszerző „csak” a póker iránti szenvedélyének állított zenei emléket.

Műsor: Stravinsky: Jeu des cartes (Kártyajáték) Ligeti György: Mysteries of the Macabre Dohnányi: Változatok egy gyermekdalra op. 25. Milhaud: Le boeuf sur le toit (Ökör a háztetőn) op. 58. Közreműködik: Szakács Ildikó (szoprán); Palojtai János (zongora) Óbudai Danubia Zenekar Vezényel: Vajda Gergely Rendező: Óbudai Danubia Nonprofit Kft.
  Stáblista
Karmester 
Vajda Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?