Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MACBETH
MOM Kulturális Központ

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kulcsár Noémi Tellabor: Macbeth

Akárcsak William Shakespeare életműve, az olthatatlan hatalomvágytól sújtott gyenge ember archetípusa és sorsdrámája is örök. A Macbeth című tragédia halhatatlan tanulsága, hogy a félreértelmezett hivatástudat, a beteges nagyravágyás és a hamis uralkodói szellem pusztító, torz lelkivilágú figurákat szül. A történelem krónikájában és napjainkban ugyanúgy feltűnnek azok, akik érdemeik és kiemelkedő képességeik hiányában erőszakkal, csalással, vagy ügyeskedéssel ragadták magukhoz a hatalmat. Amikor a fölöttünk álló, dilettáns és rossz vezetők miatt szenvedünk, Shakespeare megnyugtató igazságot szolgáltat számunkra Macbeth tragédiájával.
Macbeth-nek, a norvégok és a lázadó skótok fölött győzedelmeskedő hadvezérnek három boszorkány megjósolja, hogy egy napon Skócia királya lesz. Macbeth felesége segítségével megöli a királyt, hogy beteljesítse a jóslatot. Macbeth elől ugyan minden akadály elhárul, hogy Skócia trónjára lépjen, de az uralkodást nem tudja élvezni, mert örökké attól retteg, hogy hatalmát valaki veszélyezteti. Az idő múlásával egyre inkább kényszerképzetei foglyává válik, ezért gyilkosokat bérel fel, hogy végezzenek a számára gyanús elemekkel. A szörnyű vérontás közepette Macbeth újból fölkeresi a boszorkányokat, akik kétes jóslataikkal ismét hamis illúziókba ringatják, miközben a háború már gőzerővel készül Macbeth és Skócia trónja ellen. Az eredetileg a középkori kelta Holinshed-krónikából származó Shakespeare művet belengi az erőszakos tettekkel és a kísértő bűntudattal teli legendák misztikus hangja és sejtelmes atmoszférája. A babonák és a látomások világa, továbbá a Shakespeare-mű misztikuma, motívum- és szimbólumgazdagsága kiváló alapanyag a tánc- a mozdulatművészet számára. Szereplők:
Macbeth: Csere Zoltán
Lady Macbeth: Szarvas Krisztina
Továbbá: Stohl Luca, Tóth Brigitta, Wéninger Dalma, Schell Martin, Darabont Áron, Gál Norbert

Alkotók:
Zene: montázs
Díszlet, jelmez: Bozóki Mara Koreográfia, rendezés: Kulcsár Noémi
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?