Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
HOLDDALANAP KARNEVÁL HOLDDALANAP MASKURÁS KONCERT ÉS NÉPEK TÁNCAI TÁNCHÁZ
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Színházterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Lüktető zenén, táncon, látványos maszkokon és vetítésen keresztül beléphetünk a rítusok világába… A tánc és a muzsika a hagyományos kultúrákban a középhez való kapcsolódást szolgálták, a HolddalaNap Zenekar dalai ilyen értelemben a rítusok világához közelítenek.

A zenekar egy sokszínű tehetségekkel megáldott csapat, melynek tagjai szakértői szinten jártasak a különböző népzenékben. Gulyás Anna énekes, dalszerző magyar nyelvű dalai a közép felé vágyakozás lüktető feszültségét, a spirituális útkeresés tüzét hordozzák. A hangszerelés is ezért tradicionális, de egyúttal táncolható. Itt is, ahogyan a hagyományos rítusokban, a legkomolyabb áhítat és a móka, az ima és a tánc együtt van jelen. A koncerten a zenekar tavaly debütáló albumának (’Dandala’) zenei anyagát hallhatjuk, melyben Gulyás Anna saját versei mellett elhangoznak Weöres Sándor és Nagy László műveinek feldolgozásai is. A koncert után a Népek táncai táncörvénnyel és táncházzal folytatódik az est: arab, flamenco, roma, moldvai és szabadon forgó táncok egy körben, élő muzsikaszóra. A táncházat Inhoff Katalin, a flamenco táncok mestere és más jeles táncosok vezetik. A talpalávalót a Romengo Együttes és a HolddalaNap Zenekar muzsikusai szolgáltatják, a végén egy hatalmas közös jammeléssel. A tánc nyitánya és záróakkordja a közép körüli kerengő tánc, hiszen e muzsika ezt az utat kutatja befelé s felfelé… A Karnevál jegyében maskurás táncosok jelenései kísérik a muzsikaszót. A koncerten fesztiválba illő hangulat fogadja az érkezőket: a tereket lampionok, színes kelmék színesítik, az Ambrozsoky Tanya házi sajtjaiból, s a sajtokhoz hozatott ízes borokból lehet csemegézni. Maszkfestés, ruhakölcsönzés a népek táncaihoz s más csodák várják a forgatagba érkezőket.  Közreműködők: HolddalaNap Zenekar: Draskóczy Lídia (hegedű),  Gábos Barna (bambusz-és fafuvolák), Gulyás Anna (ének), Kardos Dániel (gitár), Keresztes Nagy Árpád (ének, koboz, furulya), Ölvedi Gábor (ütőhangszerek, vokál), Vajdovich Árpád (nagybőgő, vokál) énekes vendég: Lakatos Mónika  Vendég: a Romengo Együttes valamint: Alex Torres Peruból (gitár) Kerényi Róbert (furulya, töröksíp Jegyár + kedvezmény, ha van: 1500.- Ft, diák, nyugdíjas 800.-Ft A program az NKA támogatásával valósul meg.   Program: 19.30 -20.00 Maskurás óriásbábos nyitó játék  20.00-21.00  HolddalaNap koncert maszkos táncosokkal 21.15-21.30  Szufi nyitó keringő tánc 21.30-22.30  Romengo koncert és táncház 22.15-23.00  Flamenco és arab táncház 23.15-24.00  Moldvai táncház Záró közös tánc és jammalés HolddalaNap muzsikára Záró közös éneklés
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?