Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

HÁROM ARANYALMA-AZ ÉVKÖR ÜNNEPEI A MAGYAR NÉPHAGY MUZSIKÁS NÉPRAJZI SOROZAT A HOLDDALANAP ZENEKARRAL
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját verseket öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A Zenekar minden tagjának otthona a magyar népzene, aztán ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, a perzsa, a latin-amerikai, a flamenco hangszerekkel, dallamvilággal kötött mélyebb ismeretséget. A dalokban így a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ…

A saját versek, költői igényességű szövegek, muzsikák (Gulyás Anna szerzeményei) mellett, népzenei feldolgozások, megzenésített versek is részei a zenekar repertoárjának. A dalokat, Vidák Róbert vezetésével, briliáns zenei ötleteivel, dallambetéteivel fűszerezve, közösen dolgozzák ki, gazdag játékteret hagyva az improvizációknak. Dalaik a rítus világában laknak szívesen, az ősi hangzásvilág felel meg érzéseik kifejezésének, ezért a hangszerelés népzenei, régi zenei jellegű: kizárólag akusztikus hangszerekkel muzsikálnak.
A tematikus koncerteket érdekes néprajzi jellegű „lábjegyzetekkel” fűszerezi Gulyás Anna, kulturális antropológus énekes, s olykor még óriásbábok is megjelennek a színpadon!
Muzsikájuk különlegessége az, hogy elgondolkodtató, mély szövegek találkoznak temperamentumos, virtuóz muzsikusok flamencós, balkánias, táncházas hatásokat éreztető dinamikus játékával, s így egy lendületes, táncolható,nagyszínpadon is életerős, ugyanakkor gondolatilag is rendkívül tartalmas anyag kerekedik…. A három aranyalma
A magyar nép jeles napjai. Az évkör ünnepeinek muzsikás körbejárása a magyar néphagyomány ünnepeinek gazdag világába vezet el minket. S ez is a célja az előadás-sorozatnak, bejárva a világot hazatalálni: örvendve ízlelgetni csodafánk aranyalmáit!
Muzsikálnak s mesélnek: Gulyás Anna (ének) és Keresztes Nagy Árpád kobzos énekmondó. (ének, koboz, duda, furulya) A HolddalaNap Zenekar tagjai
A hazai népzene mellett különböző kultúrák népzenéjéhez kíválóan értő muzsikusok, akik más formációkból is jól ismerhetők.
Bakos Csaba
ütőhangszerek – Vodku, Vágtázó Csodaszarvas
Draskóczy Lídia
hegedű – Tázló, 20 évig Zurgó, Mokányos
Gulyás Anna
ének – Évkerék
Keresztes Nagy Árpád
ének, koboz, furulyák, duda – kobzos énekmondó
Takács Szabolcs
nagybőgő – Vodku
Vidák Róbert
gitár – Hangfestők, Kowalsky meg a Vega, Omar Bashir zenekara
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Az Eötvös 10-ben egyelőre csak nyomtatott jeggyel tudnak beengedni az előadásra.
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?