Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
FLAMENCO KARÁCSONY MUZSIKÁS NÉPRAJZI SOROZAT A HOLDDALANAP ZENEKARRAL
Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér - Kamaraterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
„Felfele s befele keresget a zene: lelke igazság, zsenge teste hagyomány nevelte fácska. A tetején énekelő madár csőrét a Holdra s a Napra tátja…”

A HolddalaNap Zenekar elsősorban saját verseket öltöztet közös zenei tudásukból szőtt ruhába. A Zenekar minden tagjának otthona a magyar népzene, aztán ki-ki a maga élete, útja szerint: a régi-zenei, a balkáni, a perzsa, a latin-amerikai, a flamenco hangszerekkel, dallamvilággal kötött mélyebb ismeretséget. A dalokban így a hangok ezer íze mögött ott lüktet a sokféle világ…
A saját versek, költői igényességű szövegek, muzsikák (Gulyás Anna szerzeményei) mellett, népzenei feldolgozások, megzenésített versek is részei a zenekar repertoárjának. A dalokat, Vidák Róbert vezetésével, briliáns zenei ötleteivel, dallambetéteivel fűszerezve, közösen dolgozzák ki, gazdag játékteret hagyva az improvizációknak. Dalaik a rítus világában laknak szívesen, az ősi hangzásvilág felel meg érzéseik kifejezésének, ezért a hangszerelés népzenei, régi zenei jellegű: kizárólag akusztikus hangszerekkel muzsikálnak.
A tematikus koncerteket érdekes néprajzi jellegű „lábjegyzetekkel” fűszerezi Gulyás Anna, kulturális antropológus énekes, s olykor még óriásbábok is megjelennek a színpadon!
Muzsikájuk különlegessége az, hogy elgondolkodtató, mély szövegek találkoznak temperamentumos, virtuóz muzsikusok flamencós, balkánias, táncházas hatásokat éreztető dinamikus játékával, s így egy lendületes, táncolható,nagyszínpadon is életerős, ugyanakkor gondolatilag is rendkívül tartalmas anyag kerekedik….

A HolddalaNap Zenekar tagjai
A hazai népzene mellett különböző kultúrák népzenéjéhez kíválóan értő muzsikusok, akik más formációkból is jól ismerhetők.
Bakos Csaba
ütőhangszerek – Vodku, Vágtázó Csodaszarvas
Draskóczy Lídia
hegedű – Tázló, 20 évig Zurgó, Mokányos
Gulyás Anna
ének – Évkerék
Keresztes Nagy Árpád
ének, koboz, furulyák, duda – kobzos énekmondó
Takács Szabolcs
nagybőgő – Vodku
Vidák Róbert
gitár – Hangfestők, Kowalsky meg a Vega, Omar Bashir zenekara
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegybemutatásról
Az emailban kapott jegyeid — ha teheted — a telefonodon mutasd be.
Ne használj papírt, ha nem szükséges! Köszönjük!
  Cím
1067 Budapest, Eötvös u. 10 Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?