Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/4. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 144 értékelés alapján
  Leírás
Kesselyák Gergely a miskolci „Bartók +” elnevezésű operafesztivál igazgatójaként került kapcsolatba Alekszej Ribnyikov orosz zeneszerzővel. A komponista 1945-ben született, Hacsaturján tanítványa volt. Elsősorban több mint 100 filmzenéjével szerzett magának hírnevet, majd hatalmas energiával küzdött azért, hogy a musical és a rockopera műfaja Oroszországban is meghonosodjon.

Nagyszabású színpadi művet komponált a borogyinói csata 200. évfordulójára, Tolsztoj nyomán. Később több mint 10 éven át játszották Pablo Neruda: Joaquin Murieta tündöklése és bukása c. drámája alapján komponált rockoperáját. Mióta Juno és Avosz című nagy művét Miskolcon bemutatták, Kesselyák Gergely igyekszik minél jobban megismertetni a magyar közönséget Ribnyikov műveivel. A Capriccio előtt Csajkovszkij egyik ritkán hallott műve, az Emlék három tétele szólal meg zenekari kíséretes, hegedűszólós mű formájában. A koncert második felében Liszt Ferenc egyik legnagyobb szabású zenekari műve, a Dante-szimfónia szólal meg. A mű elején hatalmas erővel zendül meg a Pokol kapujának felirata (Hagyjatok fel minden reménnyel, kik ide beléptek), majd megelevenedik egy történet: a kárhozatra ítélt szerelmesek, Paolo és Francesca meséje. A Pokol után a Purgatórium, majd a Dante által leírt Paradicsom helyett Magnificat hangzik fel, női kar közreműködésével.

Műsor: Varga László-bérlet 4. P. I. Csajkovszkij: Emlék – Meditáció, Melódia, Scherzo, op. 42
A. Ribnyikov: Capriccio
Liszt F.: Dante Szimfónia Közreműködik: Lendvay József (hegedű),
az Angelica Leánykar (karigazgató: Gráf Zsuzsanna)
Vezényel: Kesselyák Gergely
  Stáblista
Karmester 
Kesselyák Gergely 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?