Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/3. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
A húsvét előtti nagyböjtöt megelőző néhány hét a farsang, a bálok, a vidámság és a játék időszaka. Hangversenyünk műsorán ünnepi bevezetőként szólal meg Dvořák szédítő tempójú Karnevál-nyitánya. Az utána következő, többségében rövid műsorszámok olyanok, mint egy kaleidoszkóp gyorsan változó, színes ábrái.

Különböző népek táncai hangzanak el az örmény Hacsaturján, a magyar Farkas Ferenc és az olasz Ottorino Respighi műveiben, majd az örökzöld János vitéz című daljáték részletei, Kacsóh Pongrác műve következik, Dénes István átdolgozásában. Hangot kap az amerikai kontinens is. Észak-Amerikát Leonard Bernstein méltán népszerű Divertimentója, és a humoros jazz-életképek specialistája, Leroy Anderson néhány bagatellje, Dél-Amerikát a tangó klasszikusa, Astor Piazzola képviseli. Hangversenyünk karmestere, Dénes István 1977-ben szerezte diplomáját a Zeneakadémián zongora, zeneszerzés és karmester szakon. Azóta az Állami Operaház karmestere, emellett 1987 óta Németországban is vezényel; előbb a Brémai Operában, majd Trierben. Rendkívül sokoldalú karmester, repertoárja a János vitéztől Mozart, Verdi, Puccini, R. Strauss, Gershwin, Erkel, Kodály és Dohnányi operáin át egészen a Trisztán és Izoldáig ível. Nem mellesleg remek humora van, amely várhatóan a műsorban elhangzó saját szerzeményeiben is tetten érhető lesz.

Műsor: Varga László-bérlet 3. A. Dvořák: Karnevál nyitány
A. I. Hacsaturján: Álarcosbál - szvit
Farkas F.: Mátrai táncok
B. Britten: Soirée Musicales (Rossini témáira)
Kacsóh P. – Dénes I.: János vitéz - szvit
Dénes I.: Nokia-Valse
L. Bernstein: Divertimento
Á. Piazzolla: Milonga del Angel
L. Anderson: Fiddle faddle, Sleight Ride, Jazz pizzicato, Az írógép
Dénes I.: Radetzky-ykztedaR Vezényel: Dénes István
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?