Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/2. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 115 értékelés alapján
  Leírás
Több évszázados hagyomány szerint a farsang az az időszak, amikor az emberek lazítanak a társadalmi konvenciókon, és kicsit szabadjára engedik magukat, mielőtt megkezdődnek a húsvét előtti böjt hosszú és aszketikus napjai. A vidámság, a bálok időszaka természetesen mindig nagy ösztönző erővel bírt a zene számára, amiből a nagy hangversenytermek sem maradhatnak ki.

Vezető karmesterünk, Csaba Péter egyik meglepetése erre az estére az, hogy a karmesteri pálcát időnként hegedűre cseréli. A műsor másik különlegessége, hogy két európai fővárost idéz meg a zene eszközeivel: Párizst és Bécset. Utóbbit természetesen a Strauss-dinasztia képviseli keringőkkel és a leghíresebb operett: A denevér nyitányával, a kicsit szentimentális, de tipikusan bécsi zenét komponáló hegedűművész, Fritz Kreisler műveivel kiegészítve. A francia zene arcai közül megismerjük a szomorkás és elmélyülten meditatív vonásokat Ravel és Massenet műveiben, de halljuk majd a felszabadultan mulatozó Párizs hangját is Offenbachtól, sőt Milhaud művében a közönséges mulatók világát is a 20. század első évtizedeiből. Milhaud korábban több éven keresztül.

Műsor: Varga László-bérlet 2. D. Milhaud: Ökör a háztetőn
M. Ravel: Pavane egy infánsnő halálára
J. Massenet: Thais - Meditation – hegedűre és zenekarra
J. Offenbach: Párizsi vidámságok – részletek
J. Strauss: Denevér nyitány
F. Kreisler: Szerelmi öröm, Szerelmi bánat,
A szép Rosmarin – hegedűre és zenekarra
J. Strauss: Keringők Vezényel és hegedűn közreműködik: Csaba Péter
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?