Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - VARGA/1. OLASZ I.
Budapesti Olasz Kultúrintézet - Olasz Intézet

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 144 értékelés alapján
  Leírás
Takács-Nagy Gábor mindig nagy gonddal állítja össze hangversenyeinek műsorait, már ezzel is mondanivalója van hallgatói számára. Most vélhetően a zenetörténet folyamatosságát, fejlődésének szervességét kívánja felmutatni. A programot keretező Haydn és Beethoven szimfónia keletkezési ideje között kevesebb, mint nyolc év telt el.

Az Üstdob-szimfóniával kezdődik a londoni művek sora, amellyel Haydn összefoglalja és betetőzi az általa teremtett új műfaj, a klasszikus szimfónia zseniális sorozatát. Tanítványa, követője és hagyományainak továbbfejlesztője, Beethoven pedig ezzel a művel indul a maga kilenc óriásának útján. Bartók III. zongoraversenye búcsúdarab, élete utolsó műve, olyannyira, hogy a partitúra utolsó néhány ütemét már nem is tudta leírni. Hihetetlenül tiszta, áttetsző zene, amelyből kicseng a zeneszerző személyiségének minden fontos vonása. Átszüremlik rajta mély áhítata, amellyel az életet szemléli, gondolatai életről és halálról, vágyódása és szeretete távoli hazája iránt, és bizakodás a békében, amely – hite szerint – egy jobb jövőt hoz majd. Farkas Gábor több jelentős hazai és külföldi nemzetközi zenei versenyen elért rangos díjak birtokosa. Világjáró művész, aki céltudatosan építi és gazdagítja repertoárját, miközben meggyőzően halad előre a karrier rögös útján.

Műsor: Varga László-bérlet 1. J. Haydn: G-dúr szimfónia, No. 94.
Bartók B.: III. zongoraverseny
L. van Beethoven: I. szimfónia Közreműködik: Farkas Gábor (zongora)
Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Bródy Sándor u. 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?