Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/4. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Hangversenyünk három héttel a Víz Világnapja után kerül sorra, mégis aktuális. Hogy miért kell világnapot szentelni egy ilyen mindennaposnak mondható dolognak? Mert a víz életünk nélkülözhetetlen része, természetes vizeinkre pedig mindannyiunknak vigyázni kell.

A víz, mint természeti jelenség rengeteg öröm és gyönyörűség forrása lehet, legyen az akár egy kis csermely az erdőben, vagy épp a végeláthatatlan, méltóságteljes és félelmetes óceán. Hangversenyünk műsorán csupa olyan zenemű szerepel, amelyet valamilyen vízzel kapcsolatos élmény ihletett. Mendelssohn Skóciában tett utazása során látott a Hebridák szigetcsoport egyikén egy tengerparti barlangot – zenéje olyan, mintha filmen látnánk viszont ezt a természeti jelenséget. A cseh Smetana a forrástól szinte a torkolatig követi zenéjével hazájának fő folyóját, a Moldvát. Muszorgszkij, a nagy orosz zeneszerző azt ábrázolja zenéjében, miként ébred Oroszország fővárosa, melyen a Moszkva folyó folyik keresztül. Szinte látjuk a hajnali párát a víz felett, és halljuk a templomok harangjait. Az ábrázoláson túl mindhárom zenén érezhető, hogy a zeneszerző mennyire szereti azt a helyet vagy tájat, amelyről mesél. Ugyanez a szeretet sugárzik Johann Strauss osztrák zeneszerző klasszikus művéből, a Kék Duna keringőből is, amelyre Ausztria második nemzeti himnuszaként tekintenek.

Műsor: Unokák és nagyszülők hangversenyei 4. Víz, víz, tiszta víz – A Víz Világnapja alkalmából
F. Mendelssohn: Hebridák – nyitány
B. Smetana: Moldva
M. P. Muszorgszkij: Hajnal a Moszkva folyó felett
J. Strauss: Kék Duna keringő Vezényel: Károlyi Sándor
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?