Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/3. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 151 értékelés alapján
  Leírás
Napjainkban már a kicsi gyerekek is megünneplik a farsangot, az óvodákban jelmezes mulatságot rendeznek ebből az alkalomból. Természetesen a zenében is gyakori szereplő ez az időszak. Az osztrák Johann Strauss legnépszerűbb operettje, A denevér cselekménye éppenséggel nem farsang idején, hanem szilveszterkor játszódik, de a mulatságos történet középpontjában itt is egy álarcosbál van, ahol a szereplők nem mindig ismerik fel egymást.

Farsangi mulatságot ábrázol zenéjében a 20. század első felének kitűnő zeneszerzője, Weiner Leó és a vele nagyjából egyidős, örmény Hacsaturján is. Álarcosbál c. zenéjében érdemes megfigyelni, hogy művének zenei alapgondolatai mennyire szokatlanok a mi fülünk számára – de nagyon szépek és nagyon jó hallgatni őket. A szomszédos Ausztria fővárosának farsangi hangulatát egy híres osztrák hegedűművész és zeneszerző, Fritz Kreisler hegedűszólós művei közvetítik számunkra. A sokoldalú zeneszerzőhöz hasonlóan hangversenyünk karmestere is játszik majd a koncerten. Hollókői Huba itthon kezdett zenét tanulni, négy éves kora óta hegedül. Már gyermekkorában kiemelkedő tehetségnek számított, később több híres nemzetközi versenyen nyert rangos díjat. Karmesteri tanulmányait Finnországban végezte, azóta több nemzetközi karmesterversenyen is sikerrel szerepelt.

Műsor: Unokák és nagyszülők hangversenyei 3. Farsang
J. Strauss: A denevér – nyitány
Weiner L.: Farsang (szimfonikus kép)
A. I. Hacsaturján: Álarcosbál - Keringő, Nocturne, Galopp
F. Kreisler: Szerelmi öröm, Szerelmi bánat, Szép Rosmarin Hegedűn közreműködik és vezényel: Hollókői Huba
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?