Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - UNOKÁK/2. 10:00
Magyar Nemzeti Múzeum

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Az, hogy mi a népzene, és miként válhat a hangversenyszerű zenélés alapanyagává, a felnőtt koncertlátogatók számára szinte magától értetődő. Gyermekek számára viszont az újdonság erejével hat az, hogy milyen típusú hangszereket használnak, illetve hogyan énekelnek a hangszeres népzenében – sőt akár az is, hogy a megismert népi dallamokat később felfedezhetik egy-egy szimfonikus mű részleteiben.

A Rohoncz Folkműhely elsősorban a népi fúvós hangszerekre helyezi a hangsúlyt. Furulya, tilinkó, tárogató, duda és más hangszerek szólalnak meg előadásukon, miközben halljuk majd, hogy akár együtt is tudnak muzsikálni a szimfonikus zenészekkel. Bartók Béla és Kodály Zoltán egészen fiatalon felismerték, mekkora kincset rejtenek a falusi emberek népdalai, néptáncai. Hosszú, fáradságos utakon gyűjtötték össze, majd tudományos igénnyel dolgozták fel és tették közkinccsé ezeket. Az így megismert zene nyomán komponálta Bartók Magyar képek című művét. Kodály Zoltán is több olyan művet komponált, amelyben népi dallamokat, vagy éppenséggel egy vidék táncait dolgozza fel virtuóz zenekari mű formájában. Erdély egyik legszebb tája Marosszék, ahol a helybeliek még ma is gyönyörű népviseletet hordanak, és rendszeresen táncházba járnak. E vidék táncainak zenéjét használta fel Kodály Zoltán egyik legnépszerűbb művében, a Marosszéki táncokban is.

Műsor: Unokák és nagyszülők hangversenyei 2. Népzene – Műzene
Bartók B.: Magyar képek
Bartók B.: Román népi táncok
Kodály Z.: Marosszéki táncok Közreműködik: a Rohoncz Folkműhely (Bolya Mátyás, Szokolay „Dongó”Balázs) Vezényel: Dinyés Dániel
  Stáblista
Karmester 
Dinyés Dániel 
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?