Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/4.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 171 értékelés alapján
  Leírás
Takács-Nagy Gábor, a Festetics-koncerteket elindító egykori művészeti vezető folytatja korábbról már ismert „felfedező útját.”

Festetics-bérlet 4. F. Händel: d-moll concerto grosso, op. 6 No. 10.
J. Haydn: D-dúr szimfónia, No. 4.
Bartók B.: Divertimento Vezényel: Takács-Nagy Gábor  A vonós kamarazenekari irodalom történetében, sőt, az egész zenetörténetben fontos szerepet játszó barokk műfaj, a concerto grosso Corelli, Vivaldi, majd Geminiani után Händel kezében is újra virágzott. Op. 6 sorozatának 12 concertója közül a tizedik a barokk szvit klasszikus formáját követi: francia nyitány után lassú, éneklő ária következik, majd három gyors tétel Allemande, Courante és Gavott formában. Ugyancsak korábbi előadások folytatása a Haydn korai szimfóniáit bemutató sorozat, melynek során ezúttal a 4. D-dúr szimfónia csendül fel. Ez a mű is három tételes menüett nélkül, de az utolsó tétel menüett tempóban játszandó. A koncert és az idei Festetics-sorozat méltó lezárása egy korszakos remekmű, Bartók Divertimentója. 1939-ben, a II. világháború fenyegetésének árnyékában komponálta ezt a művet a Bázeli Kamarazenekar karmestere, Paul Sacher felkérésére. Már a cím (jelentése: szórakozás) is figyelemfelkeltő, a régi zenére utaló forma ugyanis súlyos, drámai mondanivalót takar. A 2. tétel szívettépően drámai vízió a küszöbön álló háború borzalmairól, a zárótétel viszont a zeneszerző reményét és hitét fejezi ki egy jobb, felszabadult jövőben.
  Stáblista
Vezényel 
Takács-Nagy Gábor 
  Galéria
Kattints a képre a nagyításhoz!
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?