Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV FESTETICS/3.
Festetics Palota

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 136 értékelés alapján
  Leírás
Festetics-bérlet 3. Csaba Péter karmester ezen az estén nagy mesterek ritkán hallható műveivel ismerteti meg a közönséget.

Festetics-bérlet 3. J. Sibelius: Andante Festivo, Romance, Valse Triste, Suite Characteristic
R. Strauss: Kettősverseny klarinétra és fagottra
A. Dvořák: Noktürn
A. Dvořák: d-moll szerenád fúvósokra és mélyvonósokra, op. 44 Közreműködik: Sándor János (klarinét), Falusi Melinda (fagott)
Vezényel: Csaba Péter Előző koncertjével szemben – amelynek műsorán három jól ismert szerenád hangzik el –
Csaba Péter ezen az estén nagy mesterek ritkán hallható műveivel ismerteti meg a közönséget. Jean Sibelius, finn zeneszerző híres művei: a hét szimfónia, a Kalevala nyomán komponált nagy szimfonikus költemények, illetve a Hegedűverseny mellett jónéhány kisebb, vonós zenekari művet is komponált. Legismertebb közülük a Valse triste (Szomorú keringő), amely Arvid Järnefelt finn író Kuolema (Halál) c. drámájához írott kísérőzene részlete. Némelyikhez a vonósok mellett még egy hangszert alkalmazott – a Suite caracteristic-ben hárfát, az ünnepélyes hangú Andante festivo-ban pedig üstdobot. Richard Strauss klarinétra és fagottra írt kettősversenyét az Oboaversennyel és a Metamorfózisokkal együtt a II. világháború évei alatt komponálta, amikor visszavonultan élt vidéki házában. A művet a háború után, 1946-ban mutatták be Luganóban. Batta András így ír e művekről: „Strauss velük zárja életműve hídját, azaz ismét visszatér kamaszkora Mozart-Mendelssohn ihletésű műveinek szelleméhez.” Dvořák Nocturne-je a mély, őszinte áhítat hangján szólal meg, a Szerenád fúvósokra, csellókra és bőgőre pedig rokokó kastélyok zenés estjeinek légkörét idézi fel – de a témák már a nem sokkal később komponált szláv táncokat előlegezik.
  Stáblista
Vezényel 
Csaba Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

Ha mégsem tudsz nyomtatni, ne aggódj, nem fogsz lemaradni az előadásról, a legtöbb színházunk valamennyire rugalmas ezügyben. Az általad választott színháztól még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, így kérjük, náluk érdeklődj!
  Cím
1088, Pollack Mihály tér 3. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?