Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - LUKÁCS/5. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
A MÁV Szimfonikusok francia estjén Saint-Saëns a-moll csellóversenyének szólistájaként a ma élő legjelentősebb csellisták között számon tartott Frans Helmersont hallhatja a közönség. Helmerson – akit többek között Mjsztiszlav Rosztropovics és Sergiu Celibidache indítottak el a pályán – az elmúlt több mint öt évtized alatt szólistaként és kamarazenészként is bejárta a világot.

Köln és Madrid után ma a Berlini Zeneakadémia állandó vendégprofesszora. A francia hangszeres zene porosz-francia háború utáni megújulásában is vitathatatlan jelentőséggel bíró Saint-Saëns-csellóversenyt Sostakovics és Rahmanyinov is a műfaj legkiemelkedőbb alkotásának tekintette.Berlioz Liszt által is bemutatott drámai Lear király-nyitánya mellett az estén a francia zeneszerzők közül Ravel kap még szerepet. Kuriózumként hangzik el Alborada del gracioso (A bohóc reggeli dala) című zongoraművének zenekari átirata, amit legnépszerűbb zenekari darabjainak egyike, a Daphnis és Chloé balett zenéjéből összeállított II. szvit követ. A mű a rokokó pásztori világ „mérhetetlenül kedves, üde és gyengéd feldolgozásával” kápráztatta el a korabeli hallgatóságot, és ragadja magával ma is a közönséget.

Műsor: Berlioz: Lear király – nyitány
Saint-Saëns: I. (a-moll) csellóverseny, op. 33
Ravel: Alborada del gracioso
Ravel: Daphnis és Chloé – II. szvit Közreműködik: Frans Helmerson (cselló) MÁV Szimfonikus Zenekar Vezényel: Csaba Péter
  Stáblista
Karmester 
Csaba Péter 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?