Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - LUKÁCS/3. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 133 értékelés alapján
  Leírás
Két rendkívüli muzsikus a főszereplője a népszerű műveket megszólaltató, nagy múltú MÁV Zenekar hangversenyének. Mindig ünnep, ha napjaink egyik legjelentősebb és legizgalmasabb magyar zongoraművésze, Rados Ferenc pódiumra lép.

A szuggesztivitásáról, tiszta és természetes zeneiségéről is ismert Kossuth-díjas művész a romantikus versenymű-irodalom egyik legszebb darabját, Schumann éppen százhetven éve befejezett alkotását szólaltatja meg a kiváló zenekarral. A karmester a nevét ma is viselő vonósnégyes alapítója és egykori primáriusa, Takács-Nagy Gábor, aki a kamarazene világában szerzett több évtizedes tapasztalatával zenekarvezetőként is a szólamok egymásra reagálására helyezi a súlyt, ezáltal a szimfonikus alkotások kamarazenei jellegét domborítja ki, szinte átvilágítva a partitúrát, s azzal az élménnyel ajándékozza meg a hallgatót, hogy a kompozíció itt és most születik. A műsor második részében a programzenei műfaj egyik emblematikus alkotása, Beethoven VI. szimfóniája lesz hallható, míg a hangverseny nyitányaként ennek a programzenei műfajnak a romantika által továbbgondolt, szintén ábrázoló-láttató szimfonikus változata, Mendelssohn skóciai élmények alapján írt „hangos útikönyve” szólal meg.

Műsor: Mendelssohn: Hebridák – nyitány
Schumann: a-moll zongoraverseny, op. 54
Beethoven: VI. (F-dúr) szimfónia, op. 68 ('Pastorale') Közreműködik: Rados Ferenc (zongora) MÁV Szimfonikus Zenekar Vezényel: Takács-Nagy Gábor
  Stáblista
Karmester 
Takács-Nagy Gábor 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?