Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
MÁV SZIMFONIKUSOK - ERDÉLYI/5. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Kesselyák Gergely előszeretettel mutatja be a hazai koncertéletben felfedezetlen zeneszerzők műveit, vagy híres mesterek elfeledett, ritkán hallható alkotásait. A fiatal karmester-nemzedék egyik legmeghatározóbb egyénisége ezúttal Alekszej Ribnyikov kortárs orosz zeneszerzővel ismerteti meg a Zeneakadémia közönségét.

A Hacsaturján-tanítvány Ribnyikov (1945) szokatlanul sokoldalú komponista, aki a klasszikusnak számító hangszeres műfajokban éppúgy otthon van, mint az opera vagy a filmzene világában, s az ő nevéhez fűződnek az első orosz rockoperák is. A Simfonia Tenebrosa programatikus művei közé tartozik: négy tétele a gonosz megjelenését, fény és sötétség harcát követi nyomon a világban. A koncert első felében Debussynek a tékozló fiúról írt kantátája – vagy ahogy ő nevezte, „lírai jelenete” – hangzik el a MÁV Szimfonikusok tolmácsolásában. A népszerű példázatot dramatizált formában feldolgozó ifjúkori alkotás szólista szerepeit Molnár Ágnes, Szappanos Tibor és Cseh Antal éneklik.

Műsor: Debussy: A tékozló fiú
Ribnyikov: VI. szimfónia (Simfonia Tenebrosa) Közreműködik: Molnár Ágnes (szoprán); Balczó Péter (tenor); Cseh Antal (bariton) MÁV Szimfonikus Zenekar Vezényel: Kesselyák Gergely
  Stáblista
Karmester 
Kesselyák Gergely 
szoprán 
Molnár Ágnes 
tenor 
Balczó Péter 
bariton 
Cseh Antal 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?