Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

MÁV SZIMFONIKUSOK - ERDÉLYI/3. ZA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.1 / 10) - 108 értékelés alapján
  Leírás
Kocsár Balázs régi ismerős a MÁV Szimfonikusoknál. A 80-as évek végén Assisiban, a híres olasz karmester, Franco Ferrara mesterkurzusán - amelynek több éven át rezidens zenekara voltunk - vezényelte a zenekart. 1989-ben a Magyar Televízió Karmesterversenyén is találkozhattunk vele, ahol 3. díjat nyert.

Vezényelt a budapesti Operaházban és a Szegedi Nemzeti Színházban, hat évig volt zeneigazgató Debrecenben, 1999-től 2002-ig pedig a Frankfurti Operaház első karmestere. Európa sok nagyvárosában olvasható neve a plakátokon. Saját feljegyzései szerint 76 operát vezényelt eddig, több ezer előadáson. Pontosan ezért figyelemreméltó az, hogy ezúttal szimfonikus műveket hallhatunk tőle. Műsora szép áttekintést ad két évszázad magyar zenéjéből, és tudatosan irányítja hallgatói figyelmét kevésbé ismert szerzőkre, művekre. Liszttől például nem valamelyik jól ismert szimfonikus költeményt tűzte műsorra, hanem a Krisztus-oratórium két zenekari közjátékát: a Pásztorjáték a jászolnál címűt, valamint A három királyok indulóját. Ritkán játszott, kitűnő darab Dohnányi c-moll hegedűversenye is, melynek szólistája, Szabadi Vilmos rég nem látott, de gyakori vendégművész zenekarunknál. A felfedezés erejével fog hatni a karmester édesapja, Kocsár Miklós egyik ritkán hallható zenekari műve is.

Műsor: Erdélyi Miklós-bérlet 3. Magyar-est
Erkel F.: Hunyadi László – nyitány
Dohnányi E.: c-moll hegedűverseny
Kocsár Miklós: Szimfonikus ballada
Liszt F.: Krisztus-oratórium – két zenekari közjáték Közreműködik: Szabadi Vilmos (hegedű)
Vezényel: Kocsár Balázs
  Stáblista
Karmester 
Kocsár Balázs 
Hegedűművész 
Szabadi Vilmos 
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?