Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO CLASSICO II. - VARVARA
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 195 értékelés alapján
  Leírás
„Emperor” (Császár) – angol zenerajongók így keresztelték el Beethoven utolsó zongoraversenyét. A név találónak tűnik: a kompozíció nyitótételénél bravúrosabb és pompázatosabb zenét Beethoven sem előtte, sem utána nem komponált.

Az utolsó Beethoven-zongoraversenyhez Anton Bruckner utolsó szimfóniája társul ezen az estén: a d-moll kilencedik. Fatális szám. Beethoven után Schubert is kilenc szimfóniáig jutott, meg Dvorak, Mahler, Glazunov, Vaughan-Williams, Lajtha László.  Bruckner ráadásul be sem tudta fejezni ezt az alkotását: a negyedik tételhez csak vázlatok készültek. 1887-ben vetette papírra a Mester az első ötleteket, 1894 novemberében készült el a harmadik tétel, az Adagio. A versenymű szólistája, Varvara Nepomnyasaja Moszkvában született, a Csajkovszkij Konzervatóriumban Mikhail Vozkreszenkij professzor növendéke volt. Újabban Jevgenyij Koroljov a mestere. Ma Hamburgban él és tanít. A 2012-es Anda versenyen a közönség díját nyerte el Mozart C-dúr (K.467) versenyművének előadásával. Az est karmestere, Alexander Sladkovsky a moszkvai és szentpétervári Konzervatóriumban tanult.  2013-tól a Tatár Nemzeti Szimnfonikus Zenekar vezetője, de igen gyakran lép fel külföldön is. Műsor:
Beethoven: Esz-dúr zongoraverseny Bruckner: IX. szimfónia WAB 109 Közreműködik: Varvara Nepomnyasaja Vezényel: Alexander Sladkovsky
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?