Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO RUSSO III. - BOGÁNYI GERGELY
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás


Műsor:
Bach: C-dúr szvit BWV 1066 Sosztakovics: I. zongoraverseny op. 35 Fazil Say: Trombitaverseny op. 31 (magyarországi bemutató) Sosztakovics: IX. szimfónia op. 70 Közreműködik: Bogányi Gergely és Boldoczki Gábor Karmester: Medveczky Ádám   Boldog kor lehetett – sóhajt fel a mai ember, ha arra gondol, valamikor a legnagyobb mesterek írták a könnyedebb szórakoztató muzsikát is. Johann Sebastian Bach is szakított erre olykor időt. Négy úgynevezett zenekari szvitet köszönhetünk neki.  Az elsőt, a C-dúrt, amely a mostani hangverseny nyitószáma,  feltehetően még a Köthenben töltött esztendők(1717-22)  végefelé vetette papírra,  majd Lipcsében ismét elővette (valószínűleg át is dolgozta).  Sosztakovics első zongoraversenye ugyancsak szórakoztató muzsika a maga módján. Eredetileg trombitaversenynek készült volna, ám alkotómunka során a koncepció olyan zongoraversennyé alakult, amelyben kitüntetett szerepet kap a trombita  (néha szokták zongora-trombita kettősversenynek nevezni).  A két Sosztakovics-kompozíció közt török szerző műve hangzik el: Fazil Say trombitaversenye. Az ankarai születésű Say ma egyike a legkeresettebb zongoraművészeknek. Budapesten többször járt, emlékezetes produkciók fűződnek a nevéhez (egy ízben pl. Stravinsky tavaszi áldozatának kétzongorás változatát adta elő úgy, hogy az egyik zongora anyagát gépzongora-felvételként előre rögzítette és ehhez élőben hozzá játszotta a  másik anyagát – ugyanazon a hangszeren).  Majd minden hangversenyén rögtönöz is – s emellett szorgalmasan komponál. Három tételes trombitaversenyét, amely tudatosan „törökös” dallam és ritmusvilágú, a III. Maurice André trombitaverseny győztesének, Boldoczky Gábornak ajánlotta, a magyar trombitás is mutatta be 2010-ben Németországban.
  Stáblista
Karmester 
Medveczky Ádám 
Zongoraművész 
Bogányi Gergely 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?