Töltjük rögvest!
 
 

Last minute jegyek már 21:00 órától!

Nyertünk neked három órát!
A "PRICELESS" kódot használva már most vásárolhatsz holnap estére félárú színházjegyet! Kuponkódot alapvetően a Mastercard Priceless Specials-on keresztül szerezhetsz pontokért, ám most erre sincs szükséged: a kuponkód mezőt előre kitöltjük neked, így elég az érvényesítés gombra kattintanod vásárláskor! Próbáld ki most! A promóció részleteiről itt olvashatsz bővebben.

BARTÓK - SZÜLŐFÖLD - ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 98 értékelés alapján
  Leírás
„Mondanunk sem kell, hogy nemzeti zenénknek ezen – eddigelé még valódilag soha meg nem kísértett – magasztos, s művészies eszményesítése által, a nevezett darab volt a hangverseny legérdekesebb s minden figyelmet magára vonó része” – írta a kritikus Mosonyi Mihály Széchenyi István halálára írt darabjáról.

A kétszáz éve született és száznegyvenöt éve elhunyt zeneszerző zongoradarabjának zenekari változata hangzott akkor el, ősbemutatóként, Erkel Ferenc vezényletével. A Gyászhangok… azóta is szinte alig szólal meg koncertteremben, izgalmas vállalkozás tehát a fiatal zenekar és ambiciózus művészeti vezetője, Hámori Máté részéről, hogy műsorra tűzte. Ahogyan Liszt fausti témájú – szintén zongoraművekből átírt és szintén 1860-ban keletkezett – „zenekari kettőse” is csak ritkán szólal meg, noha a második tétel, a Mefisztó-keringő egyike a legeredetibb és zongorán gyakran hallható zenéknek. A koncert második részében a zenekari irodalom külföldön is népszerűnek számító darabja, a hetven éve elhunyt Bartók hetvenöt éve komponált mesterműve szólal meg. Kivételes gazdagságú műsor három magyar szerzőtől az érdekes összeállításokat és nagyszerű zenéket kedvelőknek kihagyhatatlan esten.

Műsor: Mosonyi: Gyászhangok Széchenyi István halálára
Liszt: Két jelenet Lenau 'Faust'-jából
Bartók: Concerto zenekarra (BB 123) Közreműködik: Óbudai Danubia Zenekar Vezényel: Hámori Máté
  Stáblista
Karmester 
Hámori Máté 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?