Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
KOCSIS - HÁBORÚ ÉS BÉKE - ÓBUDAI DANUBIA ZENEKAR
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.2 / 10) - 90 értékelés alapján
  Leírás
Különleges találkozás részesei lehetünk ezen a koncerten: a fiatal, de több évtizede működő, és ma már tagadhatatlanul az élvonalbeli magyar zenekarok közé tartozó együttest Kocsis Zoltán dirigálja, ráadásul azzal a repertoárral, amelynek a zongoraművész-karmester világszerte egyik legelismertebb tolmácsolója, művelője, ismerője.

Ahogy azt tőle megszokhattuk, az általa előadandó műsor darabjai kapcsolatban állnak egymással, akár keletkezései idejüket, akár stiláris rokonságukat, akár más jellegzetességüket tekintve. A Buda, Pest és Óbuda egyesítésének ötvenedik évfordulója alkalmából írt Bartók-mű és Stravinsky virtuóz Capricciója például nagyjából ugyanabban az időben, az 1920-as évek második felében keletkezett. Debussy gyönyörű és izgalmas színekben-színkombinációkban tobzódó, sőt illatokat is felidéző, háromtételes Iberiája nem sokkal az első világháború előtt íródott, Ravel barokkos szvitje pedig csak alig néhány esztendővel később. A szólista szerepében azt a huszonkilenc esztendős fiatalembert hallhatjuk, aki már eddig is számos alkalommal játszott együtt Kocsis Zoltánnal és az általa vezetett Nemzeti Filharmonikusokkal – ennél meggyőzőbb ajánlólevél pedig aligha kell.

Műsor: Bartók: Táncszvit (BB 86)
Stravinsky: Capriccio zongorára és zenekarra
Debussy: Iberia
Ravel–Kocsis: Le tombeau de Couperin Közreműködik: Fejérvári Zoltán (zongora) Óbudai Danubia Zenekar Vezényel: Kocsis Zoltán
  Stáblista
Karmester 
Kocsis Zoltán 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?