Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
LISZT FERENC KAMARAZENEKAR, JURIJ BASHMET (BRÁCSA), TATIANA SAMOUIL (HEGEDŰ), MOZART, HAYDN, BRAHMS
Liszt Ferenc Zeneakadémia - Nagyterem

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Leírás
Bashmet, aki a The Times szerint “kétségkívül egyike a ma élő legnagyobb művészeknek”, nemzetközileg elismert szólista, kamarazenész és karmester, a Moszkvai Szólisták alapítója, az Új Orosz Szimfonikus Zenekar és nemzetközi fesztiválok művészeti vezetője.

Jurij Bashmet amellett, hogy nemzetközileg elismert szólista, kamarazenész és karmester, a Moszkvai Szólisták alapítója, az Új Orosz Szimfonikus Zenekar és nemzetközi fesztiválok művészeti vezetője. Emellett a Moszkvai Konzervatórium tanára, mesterkurzusok vezetője, az Orosz Nemzetközi Brácsaverseny alapítója és zsűritagja. Többször koncertezett a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, 2013 őszén Bashmet Omszkba, az általa alapított I. Nemzetközi Kamarazenekari Fesztiválra is meghívta a zenekart. 2014 decemberében Tatiana Samouil hegedűművésszel Mozart Simfonia concertanteját K.364 adják elő Budapesten. Jurij Bashmet virtuozitása és meghatározó személyisége révén a brácsa mint hangszer rendkívüli módon felértékelődött a zenei életben. A kiemelkedő művész korunk vezető zeneszerzőit motiválta a brácsarepertoár kibővítésére új darabokkal.  Bashmet a Decemberi Éjszakák Fesztivál művészeti vezetője, a “Novaya Rossya” Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és vezető karmestere valamint a Moszkvai Szólisták kamarazenekar alapítója és vezetője. A világ koncerttermeiben emellett karmester/szólista kettős szerepében jelenik meg. Az 1953-ban Rostov-on-Don-ban született művész gyerekkorát az ukrajnai Lvivben töltötte, mielőtt tanulni ment volna a Moszkvai Konzervatóriumba Vadim Borizovszkijhoz –aki a Beethoven Vonósnégyes tagja- és Feodor Druzhininhoz.  1976-ban indult el nemzetközi karriere, amikor megnyerte a Müncheni Nemzetközi Brácsaversenyt. Azóta a világ vezető zenekaraival játszott: a Berlini és a Bécsi Filharmonikusokkal, a Royal Concertgebouw Zenekarával, a Bostoni, Chicago-i és  Montréali Szimfonikusokkal, a New York Filharmonikusokkal, a London Filharmonikusokkal és a Londoni Szimfonikus Zenekarral, mely utóbbi saját  Jurij Bashmet Fesztivált hozott létre. Bashmet, aki a The Times szerint “kétségkívül egyike a ma élő legnagyobb művészeknek”,  érdeklődő és figyelmes a komolyzenei életen kívül is: Beatles- és Sting-rajongó valamint saját politikai vitaműsort vezetett az egyik orosz televíziócsatornán.1785-ben készült Testore brácsán játszik-hasonló modell, mint amin annak idején Mozart játszott-, melyet 1971-ben vásárolt meg. Műsor: Joseph Haydn: D-dúr szimfónia No.1 Hob.I:1.
Wolfgang Amadeus Mozart: Esz-dúr Sinfonia concertante hegedűre, brácsára és zenekarra, K.364/320d *****  Johannes Brahms: B-dúr sextett Op.18 (vonószenekari változat) Közreműködik:
Jurij Bashmet (brácsa)
Tatiana Samouil (hegedű) Liszt Ferenc Kamarazenekar (művészeti vezető: Rolla János) További információ:
http://www.lfkz.hu/modules/calendar/oneitem.php?searchname=2014-12-15-zeneakademia-berlet-201415-iii--87
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Ezen az előadóhelyen a jegyed bemutathatod a mobilod kijelzőjén, vagy kinyomtatva, papíron is.
  Cím
1061, Liszt Ferenc tér 8. Kattints ide a térkép megjelenítéséhez
  Hogy tetszett?