Töltjük rögvest!
 
 
  Válassz jegyeket
  Add meg az adataid
  Fizess online
CONCERTO NYÁRESTEK III.
Pesti Vármegyeháza - Pesti Vármegyeháza Díszudvara

Erre az előadásra ma nincsenek félárú jegyeink, nézd meg az aktuális darabokat a Főoldalon!

  Értékelés
Ezt az előadást még nem értekelték elegen, az előadóhely többi programjának átlaga az alábbi:


(9.3 / 10) - 194 értékelés alapján
  Leírás
Concerto Nyárestek 3. Esőhelyszín: Budapest Music Center (IX. Mátyás u. 8.) Az esőhelyszínen 20:30-kor kezdődik a koncert

Vivaldi műsor: Vivaldi: g-moll versenymű két csellóra RV 531
Vivaldi: C-dúr versenymű hegedűre és két csellóra RV 561
Vivaldi: Négy évszak               Közreműködik: Lendvay József – hegedű
Devich Gergely – cselló
Dolfin Balázs – cselló Közreműködik és a koncertet vezeti: Kalló Zsolt A késő barokk legkiválóbb olasz mestere, Antonio Vivaldi műveiből kaphatunk egy rövid ízelítőt ezen az estén: a zeneszerző – azon felül, hogy rendkívül gazdag életművet hagyott hátra maga után – többek között a versenymű forma végleges kialakításáról is ismert: a szólóhangszer ezekben tudatosan, már-már hivalkodóan emelkedik ki a zenekarból. Bár Vivaldi számos versenyművet írt, mindössze egyetlen íródott két csellóra –a ma estén elhangzó RV531 jelzésű, amely nagy valószínűség szerint 1720 körül keletkezett. A mű erős érzelmektől átitatott, lassú tételébe a szerző egyértelműen saját életének érzelmeit fogalmazta bele. Közel két évtizeddel ezután született az a versenymű, amely ezután elhangzik a koncerten, így megfigyelhetjük, hogyan változott Vivaldi kezei között ez a zenei műfaj. Természetesen az este nem lenne teljes a szerző talán legismertebb műve, a Négy évszak nélkül – a darab tulajdonképp négy önálló versenymű, amelyekben a hegedű kap kiemelkedő szerepet.
  Stáblista
Karmester 
Kalló Zsolt 
  Galéria
  Jegynyomtatásról
Az emailben kapott jegyet mindenképp nyomtasd ki, és vidd magaddal papíron. A színházak ugyanis csak így fogadják el a jegyed érvényesnek, és neked is így a legegyszerűbb és leggyorsabb!

A MüPában és a Zeneakadémián is csak papíralapon tudják elfogadni a jegyeket, ha viszont a Zeneházba mész, akkor nem muszáj nyomtatnod, okostelefonon is bemutathatod a jegyed. A többi koncerthelyszíntől még nem kaptunk pontos információt a jegynyomtatással kapcsolatban, kérjük, ezügyben náluk érdeklődj!
  Cím
  Hogy tetszett?